MEDINOVA

MediNova gaat door met drie klinieken

Amsterdam, 13 oktober 2003

MediNova heeft bij monde van interim bestuurder Doeke Brouwer de plannen voor herstructurering gepresenteerd. MediNova zal twee klinieken afstoten en met de drie goed functionerende klinieken de basis vormen voor een gezonde toekomst. Op termijn voorzien de plannen in een positief resultaat (vanaf begin 2004) en groei van de organisatie.

MediNova kampt met verliezen als gevolg van een te snelle ontwikkeling van de holdingstructuur, een te hoge kostenstructuur van de Kliniek de Lairesse (Amsterdam) en een te trage opstart van de kliniek Berg en Bosch (Bilthoven).

Het plan van aanpak behelst onder meer het afstoten van Kliniek de Lairesse (Amsterdam) en Kliniek Berg en Bosch (Bilthoven). De drie overige klinieken van het MediNova-netwerk beschikken over voldoende capaciteit en OK-ruimte om de activiteiten over te nemen. Voorts zal de holdingstructuur zoveel mogelijk worden vereenvoudigd. MediNova zal met de drie goed functionerende klinieken: Kliniek Klein Rosendael (Rozendaal), Kliniek Zestienhoven (Rotterdam) en de oogkliniek OMC Haarlem (Haarlem) de basis vormen voor verdere groei.

In de plannen wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de drie grootaandeelhouders Residex, NeSBIC en Zipart het gezamenlijk belang van de minderheidsaandeelhouders overnemen, waaronder dat van de statutair bestuurder, de heer S. Haakman. Deze treedt dan eveneens terug als directeur.

Inmiddels vinden gesprekken plaats met management en met derden om de af te stoten klinieken voort te zetten. In samenhang daarmee wordt gewerkt aan een sociaal plan.

Het overleg met de aandeelhouders is in een vergevorderd stadium. De grootaandeelhouders is voorgesteld tot een kapitaalinjectie over te gaan. Naar verwachting zullen zij op korte termijn op de plannen reageren.

Over MediNova
MediNova is het eerste netwerk van dagbehandelingklinieken in Nederland. MediNova onderscheidt zich op het gebied van innovatie, kwaliteit, service, efficiëntie en korte of zelfs helemaal geen wachtlijsten. Het aantal patiëntencontacten bedroeg in 2002 meer dan 100.000. MediNova biedt behandelingen aan op het gebied van: Algemene chirurgie, Interne geneeskunde, Orthopedie, Radiologie, Plastische chirurgie en Oogheelkunde.


---