Gemeente Westervoort

Raadsvergadering

Op maandag.13 oktober 2003, aanvang 20.30 uur, vindt de openbare vergadering van de gemeenteraad plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.
De volgende onderwerpen zullen onder andere worden besproken:
* Subsidie toekomst Tennisvereniging Westervoort.
* Vaststelling 9^e partiële herziening bestemmingsplan Naederhuizen (Uitbreiding voorzijde woning St. Anfriedlaan 4).
* Verzoek om planschade Hulstijn, t Slag 1a.
* Duurzaam Veilig verkeersmaatregelen Rijn- en IJsseldijk.
* Begrotingswijzigingen.

De begrotingswijzigingen liggen voor belangstellenden ter inzage en zijn verkrijgbaar bij bureau financiën. De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.

Geboren!

Op 30 september 2003 is geboren: Janna, dochter van R.J. Sprong en L. Hoogzand.

Bouwaanvragen:

* Kleine Pley 4, bouwen van een bedrijfsruimte
* Brouwerslaan 7, uitbreiden van een sportcomplex
* Vredenburgstraat 30, gedeeltelijk uitbreiden van een woning
* 't Hoge Eind 5, plaatsen van een carport
* t Hoge Eind 9, plaatsen van een carport
* Broekstraat 2, gedeeltelijk vergroten van een woonhuis
* IJsselrust 42, plaatsen van twee dakkapellen
* Heilweg 50, slopen kozijnen en dak van een woning

Verleende sloopvergunning:

* Klapstraat 213, slopen van een bakkerij Vergadering welstand:

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op dinsdag 14 oktober 2003 om 13:30 uur een welstandsvergadering wordt gehouden. De agenda voor deze vergadering ligt met ingang van 13 oktober 2003 ter inzage op de afdeling Ruimte & Samenleving. Bezoekers voor deze vergadering dienen zich op 13 oktober 2003 aan te melden bij Bouw- en woningtoezicht van genoemde afdeling, telefoonnummer 026-3179531.
(Principe)aanvragen t.b.v. de genoemde welstandsvergadering dienen uiterlijk de vrijdag daarvoor om 12.00 uur te worden ingediend bij de afdeling Ruimte & Samenleving.
bekendmakingen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte en Samenleving,
Overige verleende vergunningen:

Kapvergunningen:

* De Gemeente Westervoort voor het kappen van het 1 els en 1 es langs de watergang bij het parkeerterrein aan DeHengmolen en De mars

* Dhr. J.W.H. Buijl, Tigelland 11 Westervoort voor het kappen van 1 ceder

* Dhr. E.M. Schröder, Pals 11 Westervoort voor het kappen van 1 berk
* Dhr M.A.E.M. Denie en mevr.G. Denie ,Bollen, Bergse Maat 50 Westervoort voor het kappen van 1 kersenboom

Overige vergunningen

* vergunning verleend aan Grontmij ten behoeve van plaatsen schaftkeet, container en ruimte-opslag voor grote materialen aan de Vrouwenslag tot 6 november 2003 in het kader van de uitvoering van het Gemeentelijk Rioleringsplan.

* vergunning verleend aan de heren D.W. Maatman en Van Betum plaatsen zand en stenen openbare grond tot 20 oktober 2003 achter de woningen Koeweide 82 en 84.

* vergunning verleend aan Activiteitencommissie Drumfanfare Liberté voor de huis-aan-huis verkoop van ijstaarten gedurende de periode van 10 tot en met 28 november 2003.
3179363 (kapvergunningen).
Het Ambacht
Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ingevolge artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat zij voornemens zijn vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Het Ambacht" om ten behoeve van Orange N.V. de vergunning voor de tijdelijke GSM-antennemast op een gedeelte van het perceel gemeentegrond, plaatselijk bekend A 6257, gelegen naast het perceel Hazeland 36 te Westervoort, te verlengen.

De vrijstelling voor deze tijdelijke voorziening zal gelden voor een periode van 3 jaar. Bij verlenging van de bouwvergunning zal op grond van artikel 45 van de Woningwet een gelijke termijn worden gesteld. Na het verstrijken van deze termijn dient de situatie in overeenstemming te worden gebracht met de bepalingen van het bestemmingsplan.

Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt, conform artikel 18 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 9 oktober 2003 gedurende twee weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage:

* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 20.00 uur.

Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk danwel mondeling zienswijzen bij ons college in te dienen.

"Bestemmingsplan Hoogeind"

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de heer X.J. Menten een verzoek heeft ingediend voor het gebruik van een deel van de woning aan t Anthonie 20 voor zijn body-art studio. De studio bestaat uit een ruimte van maximaal 10 m², waarbij het overige gedeelte van het pand als woonhuis wordt gebruikt.

De vestiging is op grond van het geldende bestemmingsplan "4^e uitwerkingsvoorschrift bestemmingsplan Hoogeind" niet mogelijk.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om gebruik te maken van een vrijstelling voor dit gebruik, op grond van artikel 19, lid 3 WRO en het algemeen geldende beleid binnen de gemeente.

Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en conform de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000, met ingang van 9 oktober 2003 gedurende vier weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage.
Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 20.00 uur

Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk zienswijzen bij ons college in te dienen.

Baggerplan

In de afgelopen maanden is de gemeente Westervoort begonnen met het opschonen van de watergangen. De eerste wijk was Broeklanden.

Deze week zijn de werkzaamheden gestart in de wijken de Leigraaf en Lange Maat. Deze werkzaamheden zouden pas in 2004 uitgevoerd worden, maar aangezien de weersomstandigheden de afgelopen periode zo gunstig zijn geweest is besloten hier zoveel mogelijk van te profiteren. De werkzaamheden zullen in week 44 afgerond zijn.

De school, omwonenden en wijkraad zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Werken in Duitsland

Werkt u in Duitsland maar woont u in Nederland? Dan is het spreekuur van de Euregio Rijn-Waal interessant voor u! Iedere maand geven Duitse en Nederlandse experts gratis antwoord op uw vragen over pensioenen, belastingen en sociale verzekeringen. Ook kunt u terecht voor informatie over werkeloosheidsuitkeringen, zwangerschapsverlof en kinderbijslag.

De spreekuren worden iedere 2^e dinsdag van de maand georganiseerd, afwisselend in Nijmegen en Kleef.

Het eerstkomende spreekuur vindt plaats op dinsdag 10 juni 2003 in Nijmegen. U bent welkom tussen 09.00 en 12.30 uur bij bureau voor Duitse Zaken, Takenhofplein 4 te Nijmegen.

Regiotaxi KAN

Maakt u ook wel eens gebruik van het vervoer van Regiotaxi KAN? Dan gelden er zowel voor de chauffeur als voor de reiziger regels. Hieronder worden de regels voor de passagier opgesomd. Binnenkort volgend de regels voor de chauffeur.

Spelregels voor de passagier.

1. Tijdens de ritreservering worden alle gegevens, door de centralist, herhaald en het tarief medegedeeld. Zo niet, vraag er dan zelf naar en voorkomverrassingen!

2. De klant is op de hoogte van het feit dat Regiotaxi een tijdsmarge van 7½ minuut vóór of na het afgesproken tijdstip heeft om te verschijnen.

3. De klant zorgt ervoor dat men binnen 2 minuten het gebouw kan verlaten. Met andere woorden "de klant moet klaarstaan voor vertrek". Eventueel kan de terugbelservice hierbij een hulpmiddel zijn. Vraag hiernaar bij de ritreservering!
4. Als de klant op een specifiek tijdstip ergens móet zijn kan er bij de ritreservering een aankomstgarantie gevraagd worden. Deze garantie kan inhouden dat uw vertrektijd wordt vervroegd.
5. De klant heeft alleen recht op gratis begeleiding indien men in het bezit is van een begeleiderpas welke is uitgegeven door de Nederlandse Spoorwegen. U kunt hierover bij de NS informatie opvragen.

6. Het reizen voor de halve prijs van de 2^e, 4^e enz. reiziger geldt alleen wanneer deze passagiers allen op dezelfde plaats in en uitstappen. Uiteraard moet dit tijdens de ritreservering worden gemeld.

7. Meldt uw eventuele klachten niet alleen aan de chauffeur, deze kan er meestal ook niets aan doen. Vraag in het voertuig naar de daar aanwezige servicekaart (gratis) of meldt uw klacht bij het klachtennummer:

0900-500 50 50. ( 0,10 pm.)

8. Zorg zelf voor het dragen van de veiligheidsriem en voor goede beugels aan uw rolstoel voor het vastzetten in de bus. Het gaat om uw veiligheid!