EVD


Europese Unie: nieuwe regelgeving facturen

---

Alle landen van de Europese Unie (EU) zijn per 1 januari 2004 verplicht de Europese richtlijn over facturering te implementeren; de richtlijn heeft betrekking op de BTW. Op 10 september heeft de staatssecretaris van Financiën het wetsvoorstel richtlijn facturering naar de Tweede Kamer verzonden.
Deze nieuwe wetgeving heeft in principe consequenties voor elke ondernemer die goederen levert en/of diensten verricht of afneemt. Indien u optreedt als fiscaal vertegenwoordiger is het zaak vast te stellen of uw opdrachtgever van de wijzigingen op de hoogte is en dat uw opdrachtgever tijdig handelt conform de nieuwe regelgeving. De veranderingen hebben met name betrekking op:
* de verplichting tot het al dan niet uitreiken van facturen;
* wat op de factuur vermeld moet worden;

* elektronisch factureren;

* het bewaren van facturen.

Meer informatie:

* De Belastingdienst,
www.belastingdienst.nl/9229250/ob/menu/index.htm
* Ministerie van Financiën,
www.minfin.nl/default.asp?CMS_ITEM=MFCWDE65CC7D48CFD4E4FBB9BC6358E E920A3X2X51193X32

* Bunck Drost en Ruijgrok Accountants en Belastingadviseurs, www.bunck.nl/index.cfm?fuseaction=news_object&object_id=117
* NIVRA, www.nivra.nl zoek op Factuur

09.10.2003
---

Bron: Nieuwsblad Transport, (2 p.)
Nummer: 105977

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten.