EVD


Tsjechische Republiek: toetreding tot de EU

---

De toetreding van Tsjechië en andere landen tot de Europese Unie is nog maar enkele maanden weg. De interne markt breidt aanzienlijk uit en export naar Tsjechië wordt - net als bijvoorbeeld export naar Duitsland - een intracommunautaire levering.
Steeds meer informatie komt beschikbaar over de veranderingen die dit met zich meebrengt voor bedrijven. Op 17 juni 2003 heeft een seminar over de impact van de EU-toetreding van Tsjechië plaatsgevonden, georganiseerd door CzechInvest in samenwerking met PriceWaterhauseCoopers, Deloitte & Touche en KPMG. De presentaties met goede informatie zijn op internet gepubliceerd.

Meer informatie:

* CzechInvest, www.czechinvest.org (klik op 'news' en selecteer 'events')

* PriceWaterhauseCoopers, EU Accession Issues, www.pwcglobal.com/cz/eng/ins-sol/spec-int/eu/PwC_EUAccessionIssues .pdf

* KPMG. Insight Europe,
www.kpmg.cz/detail.thtml/en/library/insight_europe/index.html
* Deloitte & Touche, EU Accession Tax and Legal Newsletter for the Czech Republic - 'Accession CR',
www.deloitte.com/dtt/cda/doc/content/Accession%20CR%204_english.pd
---

09.10.2003
---

Bron: CzechInvest en PriceWaterhouseCoopers
Nummer: 105202
Zie ook:
Tsjechische Republiek: loonvergelijking Tsjechië, Nederland en EU Tsjechische Republiek: praktische gevolgen van de EU-toetreding Oost-Europa: EU-toetreding en gevolgen voor de nieuwe lidstaten Oost-Europa: uitbreiding van de EU, wat zijn de gevolgen Oost-Europa: Kansen en bedreigingen van de EU-uitbreiding Toetreders: impact EU-uitbreiding voor bedrijven

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 105202 bij de informatiemanager TSJECHISCHE REPUBLIEK (Thera van Summeren), e-mail TSJECHISCHE REPUBLIEK, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 21.