BSA

BSA presenteert CEO-onderzoek toekomst technologie

Persbericht

BSA presenteert CEO-onderzoek uitgevoerd door IDC naar de toekomst van technologie

'Het beste moet nog komen, de belangrijkste leiders in de wereld van de technologie voorspellen een nieuw golf van baanbrekende innovaties en verbetering van productiviteit'

Den Haag, 9 oktober 2003 - De Business Software Alliance (BSA) heeft vandaag een wereldwijd opinie-onderzoek onder CEO's en een zogenaamde 'white paper' gepresenteerd over de toekomst van de technologie, getiteld 'De innovaties van morgen mogelijk maken'. De resultaten van het onderzoek werden tijdens de Global Tech Summit 2003 vrijgegeven.

Voor het onderzoek, uitgevoerd door IDC, werden de meningen en inzichten van de belangrijkste CEO's van leidende technologiebedrijven in de wereld verzameld. Zij gaven hun visie op toekomstige IT-innovaties en de uitdagingen die vastzitten aan een wereldwijde toepassing daarvan. Conclusie van de studie is dat ondanks dat er al drie decennia lang vele software-innovaties zijn geweest, die bijna ieder aspect van ons leven hebben getransformeerd, het ware potentieel van innovatieve software nog moet worden gerealiseerd.

De studie voorspelt dat meer dan 75% van de voordelen die software kan opleveren nog voor ons liggen en dat binnen de wereldwijde IT-industrie een potentieel van 1,5 miljoen goedbetaalde banen in het verschiet ligt. Gezamenlijk zouden die banen alleen al in de komende vier jaar US$ 290 miljard extra aan wereldwijde belastinginkomsten kunnen genereren. De 'white paper' bevat ook een roep om actie, met vijf concrete stappen die bedrijven en overheden moeten maken om het technologiepotentieel tot volle bloei te doen komen.

Tijdens de zomer van 2003, hebben de BSA CEO's hun ideeën en percepties gedeeld ten aanzien van een groot aantal issues die gerelateerd zijn aan (toekomstige) trends in technologie en innovatie. Het IDC rapport voorspelt dat een aantal technologieën in de komende 10 jaar wijdverbreid zullen raken:


- 65% van de miljard wereldwijde internetgebruikers zullen snoerloos toegang krijgen tot internet.

- Het aantal mensen dat on-line spelletjes speelt zal oplopen tot 100 miljoen.

- Het aantal gecombineerde mobiele telefoons/PDA's zal van vier miljoen nu oplopen tot 80 miljoen.

- Het aantal lokale 'wireless' hotspots zal groeien van 20.000 tot 140.000.

Naar aanleiding van het onderzoek schat men dat verbeteringen in productiviteit in de komende vijf jaar wereldwijd zo'n US$ 140 miljard aan jaarlijkse kostenbesparingen voor de industrie kunnen betekenen. Daarbij zullen verbeteringen om internet veilig te maken voor allerhande commerciële transacties de handel via internet verzesvoudigen, waarmee het van US$ een triljoen afgelopen jaar naar bijna US$ zes triljoen in 2006 toeneemt.

'Vandaag de dag is elk zakelijk proces efficiënter en iedere werknemer productiever dankzij commerciële software', aldus Robert Holleyman, BSA President. 'Een nieuwe golf aan baanbrekende innovaties is aanstaand; draadloze technologie, nanotechnologie, grid computers, enz. zijn de beloftes voor morgen'.

De actiepunten ter promotie van de nieuwe generatie technologieën worden in het rapport uitgewerkt in vijf concrete stappen:
1. Investeer in innovatie om de ontwikkelingen te stimuleren en sneller voordelen te realiseren.

2. Bescherm intellectueel eigendom, omdat zonder die bescherming investeerders, software-ontwikkelaars en computerbouwers geen nieuwe producten kunnen creëren.

3. Focus op gebruikers van de technologieën om gebruiksvriendelijke, veilige en betrouwbare software te ontwikkelen.
4. Ontwikkel naast technologie ook business modellen om nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van techniek voor bedrijven en consumenten beschikbaar te maken.

5. Investeer in opleidingen, zodat bedrijven en hun werknemers het maximale kunnen halen uit de voordelen van de innovaties.

Voor een volledig rapport van het onderzoek, ga naar www.bsa.org/ceosurvey.
Voor verdere informatie over Global Tech Summit, ga naar http://www.globaltechsummit.net/


09 okt 03 15:54