Gemeente Helden

Gemeente Helden start sportstimuleringscampagne '55-plussers in beweging: gezond en gezellig'

Bewegen is gezond, dat weet iedereen. Vaak zie je dat mensen stoppen met sporten als ze ouder worden. Dat is jammer, want sportief en actief bezig zijn is zeker ook voor 55-plussers van groot belang. Bewegen, al dan niet in georganiseerd verband, is goed voor lichaam en geest. Het houdt spieren en gewrichten soepel, versterkt hart, bloedvaten en longen. Bovendien brengt samen met anderen bewegen veel gezelligheid en nieuwe contacten met zich mee!

In samenwerking met de GGD Noord- en Midden-Limburg en de stichting Vorkmeer, wil de gemeente Helden haar inwoners van 55 jaar en ouder stimuleren aan sport te blijven doen, gaan doen of wéér te gaan doen. Daarnaast is het de bedoeling, door vragers en aanbieders bij elkaar te brengen, het sportaanbod voor 55-plussers in de gemeente een nieuwe impuls te geven.

Sportkennismakingsdag

Een van de activiteiten die ontplooid zullen worden is het organiseren van een sport-kennismakingsdag. Deze dag zal in het voorjaar van 2004 plaatsvinden. Het is de bedoeling dat 55-plussers op deze sportieve, maar vooral ook gezellige, dag op verschillende locaties en op verschillende manieren kunnen kennismaken met sport in de breedste zin van het woord. Daarnaast wordt bezoekers de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een speciaal voor 55-plussers ontwikkelde fitheidstest.

Bewegingsaanbod voor 55-plussers

Naast de sportkennismakingsdag wordt het totale sport- en bewegingsaanbod voor 55-plussers dat in de gemeente Helden aanwezig is, in kaart gebracht. Dit overzicht zal op de sportkennismakingsdag aan de bezoekers worden uitgereikt.

Om een inventarisatie te kunnen maken van het totale bewegingsaanbod voor 55-plussers in de gemeente helden zijn alle (sport)verenigingen schriftelijk over de campagne geïnformeerd. Verenigingen die, per abuis, niet persoonlijk zijn aangeschrevenen maar die wel een bewegingsaanbod voor 55-plussers verzorgen kunnen via de gemeente alsnog een inventarisatieformulier aanvragen. Ook voor vragen over de sportstimuleringscampagne kunt u contact opnemen met de heer Roy Timmermans, medewerker welzijnsuitvoering van de gemeente Helden, telefoon (077) 306 68 39.

Wilt u graag meer informatie?

Neem dan contact op met de gemeente Helden, afdeling Welzijn/Welzijnsuitvoering en vraag naar Roy Timmermans, telefoonnummer (077) 306 68 39.

2-10-2003 10:34