Programmabureau Advies Overheid.nl

Minister Remkes feliciteert provincie Groningen met nieuwe website

Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties feliciteert de provincie Groningen met haar nieuwe website. Hij deed dat door als eerste het gastenboek te tekenen. Dat gastenboek kunt u bovenin lezen.

Deze nieuwe site is meer dan voorheen gericht op burgers en biedt naast veel informatie over de beleidsterreinen van de provincie ook de mogelijkheid om digitaal een aantal zaken bij de provincie aan te vragen, zoals publicaties. In sommige gevallen is het mogelijk direct een publicatie via de pc binnen te halen. Ook kunnen burgers digitaal een klacht indienen.

Naast informatie over de taken van het provinciaal bestuur en de verschillende beleidsterreinen kunnen de bezoekers direct doorklikken naar de relevante statenstukken over dit terrein, eventuele vergunningen en subsidiemogelijkheden. Voor het eerst staan ook alle milieuvergunningen, die de provincie heeft verstrekt, op de website.

De nieuwe site werd ontwikkeld door een bureau uit Groningen en verfraaid met een aantal door Aerophoto Eelde gemaakte luchtfoto's van de verschillende landschappen van de provincie Groningen. Nieuw is ook dat deze website met zogenoemde portals werkt, waardoor doelgroepen direct naar de hen relevante informatie wordt geleid.

De provincie Groningen ziet deze nieuwe website als een duidelijk startpunt voor verdere ontwikkelingen, waarin het contact met de burger centraal staat. Zo zal de provincie binnenkort starten met een digitaal spreekuur waarbij burgers vanachter de pc contact op kunnen nemen met de leden van Gedeputeerde Staten of de Commissaris van de Koningin.
(Bericht op de website van provincie Groningen)

www.ictu.nl