AutoRai

7-10-2003

DTM-kampioenstitel voor Bernd Schneider

In een finalerace over 37 ronden op de Hockenheimring Baden-Württemberg, die niet spannender had kunnen zijn, veroverde Mercedes-Benz-fabrieksrijder Bernd Schneider de kampioenstitel in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).


* Christijan Albers tweede in eindstand kampioenschap
* Jean Alesi wint finalerace voor 105.000 bezoekers
* Mercedes-Benz scoort maximaal: rijders-, team- en merkentitel in DTM
Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het seizoen maakten Schneider en zijn Nederlandse teamgenoot Christijan Albers als enigen nog kans op de titel. Slechts één punt zat er tussen de twee coureurs in de tussenstand van het kampioenschap, zodat de finale op Hockenheim de beslissing moest brengen. Beide rijders hadden in de finalerace te kampen met een klapband, maar uiteindelijk trok Schneider aan het langste eind. De zesde plaats was voor hem genoeg om de kampioenstitel binnen te halen. Albers eindigde als twaalfde en werd daarmee Vizemeister, tweede in de eindstand. Mercedes-Benz-coureur Jean Alesi won de zinderende finale, gadegeslagen door in totaal 105.000 bezoekers op het circuit van Hockenheim. Naast het rijderskampioenschap veroverde Mercedes-Benz ook de titels bij de merken en bij de teams. Jammer dat het niet gelukt is, want als ik niet een extra pitstop had moeten maken vanwege die klapband, dan had ik Bernd absoluut nog kunnen achterhalen, zei Christijan Albers na afloop van de race. Maar vandaag had hij net dat beetje extra geluk dat je in de autosport ook nodig hebt om succesvol te zijn. Natuurlijk ben ik wel een beetje teleurgesteld, maar aan de andere kant is dit pas mijn eerste seizoen in het fabrieksteam van Mercedes-Benz, terwijl Schneider er al jaren rijdt. Van tevoren had ik voor de tweede plaats getekend. Kampioen Bernd Schneider sprak zijn waardering uit voor de prestaties van zijn Nederlandse teamgenoot. Met vier overwinningen heeft hij in ieder geval de meeste zeges van het seizoen. Hij is nog jong, zijn tijd komt ook nog wel. Voor de 39-jarige Schneider was het de vierde kampioenstitel in de DTM na 1995, 2000 en 2001. Daarmee voert hij de recordlijst aan. De routinier heeft ook het grootste aantal overwinningen in de DTM, hij heeft tot dusver 37 races gewonnen.
Mercedes-Benz-sportdirecteur Norbert Haug zei na afloop van de race: Dat was een echte thriller. Bernd heeft de titel verdiend gewonnen. Toen hij en Christijan achter elkaar reden, was alles nog open. Het spijt me erg voor Christijan, maar hij heeft dit seizoen fantastisch gereden. Dank en complimenten ook aan het HWA-team met Hans-Jürgen Matheis en Gerhard Ungar. Zij hebben een grootse prestatie geleverd, dit was een van de beste seizoenen in de toerwagens voor Mercedes-Benz.