NOS


STRIJD OM REGENBOOGTRUIEN 06-10-2003
NOS Studio Sport doet van dinsdag 7 tot en met zondag 12 oktober op Nederland 2 uitgebreid verslag van de strijd om de wereldtitels en de daarbij behorende regenboogtruien van de WK Wielrennen 2003 in het Canadese Hamilton. Van de individuele tijdrit bij de dames (8 oktober), de individuele tijdrit bij de heren (9 oktober) en de heren wegwedstrijd (12 oktober) doet NOS Studio Sport rechtstreeks verslag. Aan de overige kampioenswedstrijden zal in de verschillende uitzendingen van NOS Studio Sport en het NOS Sportjournaal aandacht worden besteed.

Een ruime samenvatting van de wegwedstrijd bij de dames is te zien in de uitzending van zaterdagavond 11 oktober (22.34-23.54 uur). Het commentaar bij de wedstrijden wordt verzorgd door Erik Breukink, Herbert Dijkstra en Mart Smeets.

Uitzendschema live verslagen:
Wedstrijd: tijdrit Dames - woensdag 8 oktober 19.55-22.00 uur,commentaar Erik Breukink/Herbert Dijikstra
Wedstrijd: tijdrit Heren - donderdag 9 oktober 18.25-22.00 uur,commentaar Erik Breukink/Herbert Dijkstra / Wedstrijd: Heren weg - zondag 12 oktober 18.15-21.45 uur,commentaar Erik Breukink/Mart Smeets

In de uitzendingen van het NOS Sportjournaal (rond 19.00 uur én 22.30 uur) en de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport (op werkdagen om 22.45 uur) zal er aandacht zijn voor de strijd om de verschillende wereldtitels.

De Nederlandse (prof)selectie bij de heren bestaat uit een twaalftal wielrenners: Michael Boogerd, Erik Dekker, Bram de Groot, Jan Boven, Maarten den Bakker, Karsten Kroon, Koos Moerenhout, Bram Schmitz, Gerben Löwik, Steven de Jongh, Matthé Pronk en Rik Reinerink. Op zondag 12 oktober gaan zij proberen om de opvolger te worden van de huidige wereldkampioen, de Italiaanse sprinter Mario Cipollini, die vorig jaar iedereen te snel af was in de massasprint. Mocht een van de Nederlandse deelnemers de titel in de wacht slepen dan is hij de eerste Nederlandse wereldkampioen sinds Joop Zoetemelk in 1985. Er zijn geen Nederlandse deelnemers aan de individuele tijdrit van de heren.

Bij de dames gaan Vera Koedoder, Mirjam Melchers, Chantal Beltman, Ghita Beltman, Arenda Grimberg en Loes Gunnewijk proberen om de regenboogtrui te veroveren, die nu in het bezit is van de Russische Zoulfina Zalinova zit. Zij won vorig jaar de wereldtitel bij de elite dames. Melchers en Gunnewijk nemen ook deel aan de individuele tijdrit bij de dames.