FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland

Productshow FloraHolland Rijnsburg in exotische sfeer (02-11-03)

Rijnsburg- In de showruimte van FloraHolland vestiging Rijnsburg vindt binnenkort de productshow Exoten plaats. De afgelopen jaren zijn exotische producten als Strelitzia, Heliconia en Protea steeds bekender geworden bij de consument. Dit blijkt uit de groei in aanbod. In de showruimte zijn deze producten van 7 tot en met 21 oktober in moderne inspirerende arrangementen te zien.

Het aanbod van exotische producten groeit. De afgelopen jaren hebben exoten meer bekendheid verworven onder een breder publiek. Protea wordt bijvoorbeeld steeds vaker toegepast in boeketten. De productshow Exoten laat het brede aanbod Nederlandse- en importproducten, uit de productgroepen Protea, Leucospermum, Heliconia en Strelitzia zien. Deze producten worden aangevuld met andere soorten uit de reeks 'exoten'. Het geheel geeft een compleet beeld van de aanvoer op FloraHolland vestiging Rijnsburg.

De afgelopen jaren is het aanbod van Protea op vestiging Rijnsburg sterk gegroeid door de gestegen aanvoer vanuit Zuid-Afrika. Tot en met periode negen van 2003 is ten opzichte van 2002 de omzet met 62 procent gestegen. Ook het assortiment van Heliconia isaanzienlijk breder geworden en dit wordt duidelijk gewaardeerd. De omzet tot en met periode negen van dit jaar steeg met 14 procent ten opzichte van vorig jaar bij een gelijkblijvende aanvoer.

Van Leucospermum cordifolium groeide het volume met 11 procent en steeg de omzet met 34 procent door de komst van nieuwe soorten en langere lengtes. Alle genoemde producten zijn ruim vertegenwoordigd tijdens de productshow. Een show die eveneens te zien is als satellietshow op verschillende locaties, waaronder in Denemarken.