Provincie Zuid-Holland

Persbericht

03-10-2003
Gedeputeerde Dwarshuis leidt ministers Dekker en Veerman rond in Groene Hart

Maandag 6 oktober brengen minister Dekker van VROM en minister Veerman van LNV op uitnodiging van gedeputeerde Lenie Dwarshuis, voorzitter van het Bestuurlijk Platform Groene Hart, een werkbezoek aan het Groene Hart. Tijdens het bezoek wordt onder andere een bezoek gebracht aan de Zuidplaspolder en het Fort Wierickerschans.

Het werkbezoek vindt plaats in het kader van het nieuw op te stellen Ontwikkelingsprogramma Nationaal Landschap Groene Hart. Tijdens het werkbezoek worden verschillende locaties bekeken. Minister Dekker is vanaf het begin van het bezoek aanwezig en start in de Zuidplaspolder. Tijdens dit bezoek staat de relatie Stad-Land centraal: zonder Randstad geen Groene Hart. Later op de dag wordt een bezoek gebracht aan de Middelburg- en Tempelpolder. Onder regie van de provincie Zuid-Holland en in samenwerking met het waterschap wordt in deze polder gewerkt aan het wegnemen van knelpunten op het gebied van water.

Tijdens het bezoek aan het Fort Wierickerschans wordt het gezelschap versterkt door minister Veerman van LNV en gedeputeerden Van der Sar (provincie Zuid-Holland), Poelmann (Provincie Noord-Holland) en Lokker (provincie Utrecht). Aansluitend vindt een rondrit door de Venen plaats, waar onder meer gesproken wordt over de veenweidegebieden.