EVD

Multisectorale handelsreis naar Kazachstan, 5 t/m 8 oktober 2003
---

Van 5 t/m 8 oktober 2003 brengt een interdepartementale, ambtelijke missie een bezoek aan Kazachstan. Het betreft een gezamenlijk bezoek van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Buitenlandse Zaken. Centraal in het programma staat het belangrijkste handelscentrum van Kazachstan, Almaty. De delegatie zal daarnaast een kort bezoek brengen aan de (nieuwe) hoofdstad Astana. Het bezoek aan Kazachstan is bedoeld als follow-up van het succesvolle bezoek van president Nazerbayev aan Nederland, eind 2002. Op het programma staan onder meer ontmoetingen met overheidsvertegenwoordigers en counterparts van de diverse ministeries. Aansluitend aan dit bezoek zal de delegatie een beleefdheidsbezoek brengen aan Kirgizië.
Parallel aan dit officiële bezoek organiseert de EVD, in samenwerking met de drie voornoemde ministeries, de Nederlandse ambassade in Almaty en het kantoor van de Landbouwraad in Moskou, een multisectorale zakenreis naar Kazachstan.

Graag nodigen wij u uit om aan deze handelsreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 1 augustus 2003.

Matchmaking
Tijdens de handelsreis in Almaty brengen wij u in contact met potentiële counterparts. Dit kunnen mogelijke afnemers zijn, maar ook agenten, distributeurs of andere mogelijke samenwerkingspartners. Uw potentiële zakenpartner wordt geselecteerd aan de hand van uw bedrijfsprofiel en uw specifieke wensen.

Multisectoraal
Deelname aan de handelsreis staat open voor alle Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in het zakendoen in Kazachstan. De handelsreis is vooral interessant voor bedrijven die actief zijn op het gebied van olie en gas, landbouw en agro-industrie en infrastructuur.

Programma
Voor meer informatie over het programma, verwijzen wij u door naar de pagina 'Programma'.

Kosten
De EVD neemt het grootste deel van de algemene organisatiekosten voor zijn rekening. U hoeft slechts, naast de eigen reis- en verblijfkosten en de eventuele individuele kosten (taxi's en/ of huurauto's, individuele tolken e.d.) een bijdrage van 500,- euro te betalen. Daarvoor bieden wij u de organisatie van de matchmaking, deelname aan de collectieve programma-onderdelen, vermelding met pasfoto, logo en bedrijfsprofiel in het handelsreisboekje, collectief lokaal vervoer, tolken bij collectieve programma-onderdelen en lokale ondersteuning door de organisatie. Een reisbureau zal een groepsarrangement voor reis en verblijf samenstellen. Na het sluiten van de inschrijvingstermijn wordt met de deelnemers contact opgenomen voor het samenstellen van het bedrijfsprofiel en het inventariseren van specifieke wensen.

KIOGE 2003 en workshop
Van 7 t/m 10 oktober wordt in Almaty de KIOGE 2003 gehouden. De IRO verzorgt met steun van de EVD een collectieve, Nederlandse inzending op deze vakbeurs. Daarnaast organiseert de IRO een workshop over olie- en gastechnologie in Atyrau. Aan beide evenementen kunt u participeren.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
* Over de handelsreis:
EVD
Wim Klaver
Telefoon: (070) 778 83 24
E-mail: klaver@evd.nl

* Over de ambtelijke missie:
ministerie van Economische Zaken
Tanita Nieuwenhuizen
Telefoon: (070) 379 62 88
E-mail: t.t.nieuwenhuizen@minez.nl

* Over landbouw en agro-industrie:
ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Arjen Vroegop
Telefoon: (070) 378 54 66
E-mail: a.m.vroegop@ih.agro.nl

Wilt u meer informatie over Kazachstan dan kunt de online publicatie raadplegen of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Kazachstan:

* Korrie Nolles
Telefoon: (070) 778 88 01
E-mail: kazachstan@info.evd.nl

Kazachstan