NOORD BRABANTSMUSEUM

Gratis toegang voor kinderen

Het Noordbrabants Museum is de laatste maanden van 2003 gratis toegankelijk op woensdagmiddag voor kinderen tot 15 jaar. Deze gratis openstelling van het museum is een experiment en het museum is benieuwd of deze actie extra bezoekers voor het museum brengt. De actie periode duurt tot en met 31 december 2003.

Het Noordbrabants Museum is het museum over de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant in s-Hertogenbosch en is gevestigd in het voormalige Gouvernement, een 18e eeuws stadspaleis. De vaste opstelling bestaat uit een historische afdeling en een schilderijenzaal met schilderijen van Bruegel tot Van Gogh in de nieuwbouwvleugel. In het paleis is een zaal met de titel Brabant Verscheurd met daarnaast de stadsmaquette van s-Hertogenbosch. Sinds het voorjaar is bovendien de tentoonstelling De Wereld van Bosch permanent te zien. Deze laatste tentoonstelling geeft een beeld van de middeleeuwse stad ten tijde van de beroemde schilder Jheronimus Bosch.

Sinds 2002 heeft het museum een fulltime educatief medewerker in dienst. Hierdoor is er voor kinderen steeds meer te beleven in het museum. Zo wordt in de schilderijenzaal bij het Schilderij De Spreekwoorden uitleg gegeven over alles wat er op te zien is en kunnen Scholen voor voortgezet onderwijs deelnemen aan het project De Romeinse Helm.

Ook bij de wisseltentoonstellingen worden allerlei educatieve activiteiten georganiseerd. Momenteel is de tentoonstelling Monsters en Fabeldieren te zien, met de meest uiteenlopende activiteiten zoals het Monsterlandspel, een striptekenwedstrijd en voorleesmiddagen. Zie voor meer informatie www.noordbrabantsmuseum.nl

Voor meer informatie over de educatieve activiteiten kunt u contact opnemen met Lucie Kuipers, educatief medewerker, 073-6877835 of per mail lkuipers@noordbrabantsmuseum.nl

Aan de redacties:
Indien u een afbeelding wilt ontvangen of vragen heeft kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie Ingrid van Berlo, medewerker communicatie, tel. 073 6877 808 of per e-mail:
ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl


05 okt 03 09:01