Gemeente Ede

Magazine gemeente Ede bij Nederlandse top-drie

Made in Ede, het magazine voor relaties van de gemeente Ede, is uitgeroepen tot één van de drie beste bedrijfsbladen van Nederland. De andere twee zijn U van de Rabobank en Handhaving van het ministerie van Vrom.

Tot die beslissing kwam de jury van de Nederlandse Grand Prix Bedrijfsbladen, een landelijke prijs, ingesteld door de Beroepsvereniging voor Communicatie. Voor het eerst in de historie werd geen enkel blad tot winnaar gekozen.
Volgens de jury stak geen van de drie genomineerde bladen met kop en schouders boven de andere uit. De prijs, een zilveren inktpot, werd niet uitgereikt. De gemeente Ede, de Rabobank en het ministerie van VROM ontvingen wel een oorkonde.

Modern elan
De jury - met daarin onder andere enkele hoofdredacteuren van grote publieksbladen - zijn in hun eindrapport lovend over het magazine van de gemeente. Bij de eerste oogopslag verovert Made in Ede meteen de lezer. Het is een mooi blad met een sterk concept. Vorm speelt een heel belangrijke rol, terwijl het blad toch met beide benen op de grond blijft staan. Het afwijkend formaat benadrukt het moderne elan dat de gemeente Ede met dit magazine durft uit te stralen.' De jury geeft de gemeente een groot compliment voor het lef om Made in Ede uit te geven. Creatieve journalistiek met verrassende vormgeving maken Made in Ede tot een blad waarvan je maar niet kunt geloven dat zon gewone gemeente als Ede de opdrachtgever is.'

Woordspeling
Op enkele onderdelen is er kritiek. Rubrieken blijven te gemakkelijk aan de oppervlakte en soms verrassende fotografie krijgt onvoldoende ruimte. Over de bewust gekozen half-Engelstalige titel Made in Ede was de jury verdeeld. 'Op papier een mooie woordspeling, maar de uitspraak is lastig.
Het relatiemagazine wordt in opdracht van het gemeentebestuur gemaakt door het Edese bureau ZB Communicatie. ZB won de landelijke prijs twee keer eerder, vorig jaar nog met , het relatietijdschrift van de provincie Gelderland.