Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan......

Noorderbreedte afgesloten en Oosterlengte weer open

De werkzaamheden aan de Oosterlengte zijn inmiddels zover gevorderd, dat er deze week geasfalteerd zal worden. Als alles volgens planning verloopt wordt de weg op vrijdag 3 oktober weer voor het verkeer opengesteld. Het fietspad aan beide zijden is op 3 oktober nog niet gereed. De fietsers zullen tijdelijk op de rijbaan moeten rijden.

Zodra de Oosterlengte weer open is, wordt begonnen met de werkzaamheden aan de Noorderbreedte. De werkzaamheden aan de Noorderbreedte zullen hoofdzakelijk worden uitgevoerd aan de kant van de Bergenbuurt. Toch is het noodzakelijk om de Noorderbreedte voor al het verkeer af te sluiten: op maandag 6 oktober zal de Noorderbreedte worden afgesloten tussen de Schermerhoek en de Hellingweg.
Tijdens de afsluiting van de Noorderbreedte zal het verkeer worden omgeleid via Oosterlengte; De Vallei; Scheldedal; Keerkring en Westerlengte. De Schermerhoek blijft net als de Braamberg bereikbaar vanaf de kant van de Oosterlengte. De Braamberg zal tijdens een aantal dagen niet bereikbaar zijn, omdat er langs de Braamberg gewerkt moet worden. De Hellingweg blijft voorlopig bereikbaar van de kant van de Westerlengte, maar zal later in het jaar een tijd worden afgesloten. In de Hellingweg worden dan het riool, de kabels en de leidingen van nutsbedrijven vernieuwd. De bussen die via de Noorderbreedte rijden rijden dan tijdelijk om via de Purmerhoek en Schermerhoek. De halte ter hoogte van de Hellingweg wordt tijdelijk opgeheven.
De werkzaamheden aan de Oosterlengte zijn gepland tot eind november. Waarschijnlijk kan de weg begin december weer voor het verkeer worden opengesteld.

Toe- en afrit 26 kralingen tijdelijk afgesloten

De toe- en afrit Kralingen van de parallelbaan van de A16 (Westbaan, rechts) worden tijdelijk afgesloten. De toe- en afrit zijn vanwege asfalteerwerkzaamheden niet toegankelijk vanaf donderdag 2 oktober 21.00 uur tot vrijdag 3 oktober 05.00 uur. Het verkeer dat van de afrit gebruik wil maken wordt via de afrit 25 Rotterdam-Centrum/Capelle aan den Ijssel omgeleid. Het verkeer dat van de toerit richting Dordrecht gebruik wil maken, moet de omleidingsborden met de letter G volgen.

Asfalteren Pastel, Penseel, en Drieluik

Van maandag 6 oktober tot en met vrijdag 17 oktober zullen er verschillende werkzaamheden uitgevoerd worden aan Pastel, Palet, Penseel en Drieluik.

Wat gaat er gebeuren
Vanaf maandag 6 oktober worden de slechte plekken in de asfaltverharding uitgefreesd en gerepareerd. Wanneer alle reparaties zijn uitgevoerd zal gedurende twee dagen in de week van 13 oktober een asfaltslijtlaag over de gehele weg worden aangebracht.

Verkeershinder
Op het moment dat de reparaties aan het asfalt worden uitgevoerd is er enige hinder voor het verkeer. Tijdens het aanbrengen van de asfaltslijtlaag dient de weg vrij te zijn van autos. Nadat de slijtlaag is aangebracht kan de weg na een half uur weer bereden worden. Wanneer u op eigen terrein of in een aanliggende straat geparkeerd staat, kunt u altijd de wijk via de ene of andere kant verlaten. Alleen als de slijtlaag net voor uw woning is aangebracht, moet u ongeveer een half uur wachten.

Weersgesteldheid
Vooral het aanbrengen van de asfaltslijtlagen is weersgevoelig. De opgegeven data zijn gepland, maar kunnen door weeromstandigheden worden verschoven naar een later tijdstip. De juiste data voor het aanbrengen van de asfaltslijtlaag zullen door middel van bebording worden aangegeven.

Herbestraten parkeerterrein en afsfalteren Prent

Vanaf maandag 6 oktober tot en met vrijdag 31 oktober zullen er werkzaamheden uitgevoerd worden aan het parkeerterrein en het asfalt van de Prent.

Wat gaat er gebeuren
Op maandag 6 oktober wordt het parkeerterrein van de Prent opgebroken en opnieuw bestraat.
Deze werkzaamheden gaan ongeveer drie weken duren. Daarna wordt ook het trottoir langs de Prent tot aan de bevoorradingsplaats voor de winkels herbestraat. Na de bestratingswerkzaamheden zal er een asfalt-toplaag op de Prent worden aangebracht. Deze werkzaamheden zijn gepland op woensdag 29 oktober.

Verkeershinder
Gedurende de herbestratingswerkzaamheden aan het parkeerterrein zal er steeds een groot aantal parkeerplaatsen niet gebruikt kunnen worden. Tijdens het aanbrengen van de asfalt-toplaag op woensdag 29 oktober dient het gehele parkeerterrein inclusief het asfalt vrij te zijn van autos.
U wordt daarom verzocht vanaf dinsdagavond 28 oktober uw auto elders in de wijk te parkeren.

Weersgesteldheid
Vooral het aanbrengen van de asfalt-toplaag is weersgevoelig. Woensdag 29 oktober is gepland, maar de werkzaamheden kunnen door weersomstandigheden worden verschoven naar een later tijdstip.