Gemeente Gouda


datum: 1 oktober 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Nathasja Konijn
telefoon: 0182-588393

startschot nationale brandpreventieweek

Wethouder R. van Schelven tekent op vrijdag 3 oktober om 13.30 uur het eerste brandveiligheid-contract op basisschool Goejanverwelle aan de Gedenklaan 21. Dit is tevens het startschot voor de Nationale Brandpreventieweek die loopt van 3 tot 11 oktober 2003.

De brandweer van Gouda heeft alle basisscholen in de gemeente aangeschreven om mee te doen met de landelijke actie van de nationale Brandpreventieweek: Ik teken voor Brandveiligheid! Deze actie is gericht op de kinderen van groep 7 en 8 en heeft als doel de brandveiligheid bij de kinderen thuis te verbeteren. De kinderen krijgen een brandveiligheidcontract mee naar huis, waarop een aantal voorzorgsmaatregelen genoemd staan die de brandveiligheid van de hun thuis-woning (verder) kunnen verbeteren. Het doel van het contract is dat ouders een speelse verplichting met hun kind aangaan om in 2003 een activiteit uit te voeren die er op gericht is de woning voor het kind brandveiliger te maken. Dit is bijvoorbeeld het monteren van een rookmelder of blusmiddel. Ouders en kind tekenen samen voor deze afspraak.

Tijdens de opening maakt de brandweer de prijsactie Maak je eigen brandveilige huis bekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met R. Anders, medewerker pro-actie en preventie van Brandweer Gouda. Telefoon: 0182-547 223.