Haagse Hogeschool

Persbericht, 23 september 2003

3 oktober 2003: Symposion Haagse Hogeschool: Waardenvolle of waardenloze samenleving?

Alle kinderen op de basisschool moeten worden verplicht om wekelijks vrijwilligerswerk in hun eigen straat of buurt te doen.

Aan het einde van hun inburgeringscursus moeten nieuwkomers en oudkomers getest worden op de mate waarin ze Nederlandse waarden en normen in hun gedrag, zowel thuis als op straat, weten waar te maken.

De exorbitante salarissen en bonussen van managers in het bedrijfsleven zijn een symptoom van hun diepe minachting voor kardinale waarden van de Nederlandse samenleving als solidariteit, rechtvaardigheid en respect.

De verantwoordelijkheid voor de opvoeding van kinderen en jeugdigen wordt in toenemende mate en in de dubbele betekenis van het woord 'verwaarloosd'.

Op vrijdag 3 oktober vindt op de Haagse Hogeschool een symposion plaats. Op dit symposion 'Waardenvolle of waardenloze samenleving? Over waarden, normen en de daarbijbehorende vaardigheden in samenleven, opvoeden en onderwijzen' gaat een keur van vooraanstaande sprekers in op deze en andere glasheldere stellingen, onder leiding van Max van den Berg, vice-voorzitter van de socialistische fractie in het Europees Parlement. Sprekers zijn onder meer: Wim Deetman, burgemeester van Den Haag; Cees Schuyt, hoogleraar en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid belast met het WRR-rapport over waarden en normen; Herman Meijer, partijvoorzitter van GroenLinks; Cees van Leeuwen, oud-staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Micha de Winter, hoogleraar pedagogiek, lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en mede-auteur van het rapport Aansprekend Opvoeden.

Het symposion wordt georganiseerd door het Lectoraat en Kenniscentrum Jeugd en Opvoeding van de Haagse Hogeschool en is toegankelijk voor belangstellenden uit alle sectoren van de samenleving evenals voor alle echte burgers van Nederland. Voor aanmelding: per telefoon: 070-4458294 (Annemarie Legters), per e-mail: A.L.Legters@hhs.nl

Eerste diplomas nieuwe hbo-leerroute Economie organiseert op vrijdag 23 mei een conferentie Bewegen tot Leren. Op de conferentie kunnen bezoekers live meemaken hoe TechnoTalent werkt in de zogeheten 'edulabs' op de scholen. Wethouder Pierre Heijnen zal daarnaast een uniek envisioneering-edulab in de Haagse Hogeschool openen. De conferentie is bedoeld voor docenten, schoolleiders, politici en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op www.technotalent.nl Bekijk hier het NOS-journaal donderdag 15 mei om 20.00 uur programmas valt de MBA van de Haagse Hogeschool op met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. employability van afgestudeerden is hierdoor sterk verbeterd. klanten en collegas. schoeisel tot sieraden, beelden en autos.Van 15.00-20.00 uur kunnen geĂŻnteresseerden kennismaken met de studenten en hun producten. Ook bedrijven, op zoek naar de ideale afstudeerder, zijn van harte welkom. Speakers en IPO Haagse Hogeschool organiseren aansluitend een groot feest dat voor iedereen toegankelijk is. bewijzen. Op vrijdag 31 januari maakt hun Flying Tuna zijn eerste proefvlucht in het Atrium van de hogeschool. de test-vis slechts twee kilo weegt en een lengte heeft van 4,6 meter. basisgedachte van de Flying Tuna is dat met de vissenvorm hetzelfde bereikt kan worden in de lucht. Of deze theorie opgaat zal vrijdag 31 januari blijken. Iedereen is welkom om de luchtdoop annex proefvlucht bij te wonen: 16:00 uur in het ovaal van de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 (achter NS station Den Haag Hollands Spoor).