Partij van de Arbeid
boundary="----------=_1065166629-22707-175"

Mime-Version: 1.0

Den Haag, 3 oktober 2003aag, 3 oktober 2003

Vragen van het lid Bussemaker (PvdA) aan de staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid

1. Bent u bekend met het voornemen van de gemeente Amsterdam om volgend jaar eenderde van de Amsterdammers met een gesubsidieerde baan het stempel 'permanent' te geven, omdat van hen niet kan worden verwacht dat ze doorstromen naar een reguliere baan?

2. Herkent u deze groep, die wordt omschreven als mensen met psychologische of verslavingsproblemen, mensen die sociaal onaangepast zijn, of die een handicap hebben zonder recht op WAO, en erkent u dat er een groep mensen is die langdurig, en wellicht permanent, aangewezen zal zijn op gesubsidieerde arbeid?

3. Heeft u signalen dat ook andere gemeenten al het voornemen hebben voor sommige mensen met een gesubsidieerde baan af te zien van pogingen om te komen tot doorstroom? Om welke aantallen gaat het hier?

4. Wat is de stand van zaken t.a.v. de afspraken uit het convenant om in 2003 10.000 mensen met een ID-baan door te laten stromen naar een reguliere baan? Wat gaat u eraan doen om het gestelde doel alsnog te halen voor 31 december a.s.?

5. Hoe bent u van plan invulling te geven aan de motie Bussemaker/Noorman-Den Uyl die de regering verzoekt het beleid ten aanzien van gesubsidieerde arbeid te voorzien van een concrete doelstelling en de Kamer te informeren over de wijze waarop dit doel gehaald wordt, alsmede over de aard van de uitstroom?

6. Bent u bekend met het bericht dat een WIW'er ontslagen is, omdat er vanwege de bezuinigingen geen doorstroom naar een vaste aanstelling plaats kon vinden ?

7. Heeft u signalen dat dit vaker voorkomt? Om hoeveel ontslagen gaat het hier?

8. Is het u bekend dat de wetgever heeft bepaald dat bij ontslag van een WIW'er er niet door het CWI gecontroleerd hoeft te worden of het ontslag volgens de regels is verlopen? Wat was hier de achterliggende reden voor? Hoe zit het met ontslagregels voor mensen die via de WWB op werkervaringsplaatsen komen?

Het Parool 27 september 2003.

De Volkskrant 26 september 2003

---
Tweede Kamer der Staten-Generaal
www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.