De Unie


Aegon: Overleg herstructurering wordt voortgezet

2 oktober 2003 - Na een langdurige onderhandelingssessie gisteren was de conclusie van partijen tweeledig: Er zijn niet geringe vorderingen gemaakt, er is echter ook sprake van een aantal erg lastige issues waarover partijen van mening verschillen, daarover zullen partijen zich nader intern beraden.

We hebben afgesproken de desbetreffende onderwerpen niet nu inhoudelijk uit de doeken te doen, maar ons allereerst in kleine kring daarover te buigen. Aan de kant van vakorganisaties ondernemen we dat door middel van een nader overleg met de Kadergroep. Pas na het daarop te voeren vervolgoverleg met AEGON zullen we met verdere inhoudelijke mededelingen naar buiten treden.

Wij begrijpen dat dit voor u minder verhelderend is dan een voorlopig totaaloverzicht met punten waarover al dan niet overeenstemming is bereikt. We hechten echter eraan om het intern beraad dat partijen nodig hebben niet te laten beïnvloeden door mogelijke speculaties en/of tegenstellingen die afbreuk zouden kunnen doen aan de intentie van partijen om eruit te komen.

Naar verwachting zal deze time-out al met al enkele weken duren, wij hopen u voor het einde van deze maand meer concreet te kunnen berichten. Wij vertrouwen graag op uw begrip daarvoor, immers geldt o.i. ook hier, dat daar waar zorgvuldigheid en snelheid niet helemaal samenvallen, zorgvuldigheid voor snelheid dient te gaan.

NB Met betrekking tot Elan, Nedasco en Spaaradvies is vastgesteld dat deze buiten de reikwijdte van de Gedragslijnen en nader te maken afspraken vallen, maar dat de directies bereid zijn om medewerkers wier werk vervalt in praktische zin te begeleiden. Dit blijft verder buiten de onderhavige onderhandelingen.

Tot zover dit tussenbericht,

Met vriendelijke groet,

Dennis Kohen, De Unie khn-d@unie.nl
Margot Steffens, FNV Bondgenoten
Ahmed Kansouh, CNV Dienstenbond
Gabriëlle Verberne, BBV


* Intropagina Commerciële Verzekeringen

donderdag, 2 oktober 2003