Gemeente Den Helder


01-10-2003 JAR vraagt raadsleden steun voor fietspad
Eindelijk had de JongerenAdviesRaad (JAR) het voor elkaar: de fietspadactie N250 leek een succesvol einde te krijgen. Maar dat einde is nog even niet in zicht en daarom maakten de jongeren zich kwaad..

Het fietspad langs de N250 (de provinciale Weststraat, Zuidstraat en Binnenhaven) is slecht begaanbaar. Boomwortels zorgen voor losliggende tegels, hobbels en kuilen. Dagelijks hobbelen er veel scholieren en andere fietsers overheen en die ergeren zich daaraan. De JongerenAdviesRaad organiseerde daarom onlangs een actie om het fietspad te verbeteren. Ze betrokken daarbij ook mensen van de provincie en de gemeente en schakelden de pers in. Gevolg: de provincie zegde toe met het fietspad aan de slag te gaan. Men vroeg een kapvergunning bij de gemeente Den Helder aan voor de bomen die de veroorzakers van veel ellende zijn. Maar.. de gemeente verleende de kapvergunning niet. Daarmee was de JAR begrijpelijkerwijs niet zo blij. Wat nu?

Heft in gemeentelijke hand
De jongeren hebben in de vergadering van de commissie Stadsbeheer, vorige week donderdag, hun ongenoegen over de gang van zaken geuit en de commissieleden om steun gevraagd. Ze kregen te horen dat de bomen hoe dan ook blijven staan. Dit najaar nog worden er zelfs nieuwe, grote bomen geplant op de lege plekken die er nu zijn. Wat het fietspad betreft neemt de gemeente nu het heft in handen. Binnenkort wordt het pad opgelapt, zodat de ergste problemen zijn verholpen. Intussen bekijkt een bureau - Quadrat - de varianten voor het fietspad (opknappen, omleggen, verplaatsen?). In de volgende vergadering van de commissie Stadsbeheer komen die varianten aan de orde. De uiteindelijke keuze bespreekt de gemeente met de provincie. Uiteraard worden dan ook afspraken gemaakt over de financiering en het onderhoud.

JAR zoekt jou!

Om iets voor jongeren te doen hebben we mensen nodig die geen hand voor de mond hebben, bereid te zijn iets te doen voor jongeren in en om Den Helder en kunnen discussieren met bijvoorbeeld mensen van de gemeente en dergelijke instanties. Laat jemening horen als je denkt dat jij het (beter) kan of bezoek onze JAR-site www.jardenhelder.nl

julio bernabela