Gemeente Aa en Hunze


22 september 2003 tot en met vrijdag 26 september 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn ingediend
* Alterakker 12, Rolde,K. Boer, plaatsen dakkapel
* Asserstraat 49, Gieten,R. Haandrikman, gedeeltelijk vergroten woonhuis

* Woerdakkers 27, Gieten,C.W.J. Krijnsen, vergroten woning
* Holle Drift 72, SchipborgG.Brandsma, plaatsen opbergschuurtje
* Gieterweg 13, huisnummer 6, GasselteR. Roode, gedeeltelijk vergroten vakantiebungalow

* Greveling 139, Annerveenschekanaal,Gemeente Aa en Hunze, slopen dorpshuis

* Brink 2, Gasteren,T. Eggens/B.J. Olyve, sloop boerderij
* Noordzijde 153, Gasselternijveenschemond,S. van Houten, sloop woning
RECTIFICATIE
Op 15 juli 2003 was reeds ingediend een aanvraag om reguliere bouwvergunning (niet in de periode van maandag 15 september 2003 tot en met vrijdag 19 september 2003):

* Nieuwediep 58, Nieuwediep, Th. van Ruiten, veranderen woonboerderij
22 september 2003 tot en met vrijdag 26 september 2003 de volgende
* Grote Brink 3, Rolde,Stichting "de Trans", gedeeltelijk veranderen van kantoren (verz. 26-09-03)

* Bonnen 29, Gieten, Gemeente Aa en Hunze, geheel verplaatsen rijwielstalling (verz. 22-09-03)
* Esweg 2, Schipborg, J. Vester, gedeeltelijk vergroten woning (verz. 22-09-03)

* Broek 19, Gieterveen,Bestuurscommissie Samenwerkingsschool Oostermoer, plaatsen semi-permanente schoolunit(verz. 26-09-03)
* Kruising Broek/Herenweg, Gieterveen,M. Derix, gebruik gebouw ijsvereniging voor jeugdsoos(verz. 26-09-03) nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te Hunze (Spiekersteeg 1 in Gieten) de volgende plannen ter inzage liggen:

* Dorpsstraat 29, Eexterveen, R. Stil, vrijstelling van het gebruik van een deel van de woning voor een winkel in tweedehands artikelen

* Annerstreek 17, Annen, A. Bouwman, vergroten woonboerderij en oprichten schuur

* Noordzijde 191, Gasselternijveenschemond, O. Wiegman, plaatsen erker
Woningwet, medewerking te verlenen aan voornoemde plannen. Deze bouwplannen liggen van donderdag 2 oktober 2003 tot en met woensdag 29 oktober 2003 ter inzage bij de receptie van het indienen tegen deze bouwplannen bij het college van burgemeester en VERGADERING MONUMENTENCOMMISSIE
De openbare vergadering van de monumentencommissie vindt donderdag 2 oktober 2003 vanaf 9.00 uur plaats bij het Drents Plateau, Stationsstraat 11 te Assen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zullen de plannen met betrekking tot panden op de percelen Kamps 1 te Rolde, Vaart 23 te Gasselternijveen en Brink 17 te Gieten worden behandeld.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE
De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt donderdag 2 oktober 2003 vanaf 13.30 uur plaats in Hotel "de Brink", Brink"30 te Dwingeloo. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zal het plan met betrekking tot het pand op het perceel Geelbroekerweg 2 te Ekehaar, nieuwbouw ligboxenstal en rundveebedrijf, worden behandeld.

Plan tot wijziging bestemmingsplan Buitengebied Rolde Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze geven ingevolge het bepaalde in artikel 11, vijfde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kennis van het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe d.d. 16 september 2003, kenmerk 6.2/2003005623, omtrent de onthouding van goedkeuring van het plan tot wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Rolde ten behoeve van de vestiging van Landgoed Schoonloo-West aan de Schoonloërstraat te Grolloo, tegenover Schoonloërstraat 73.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het plan tot wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Rolde liggen met ingang van 2 oktober 2003, gedurende 6 weken, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze.

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit van Gedeputeerde Staten inzake de wijziging van het bestemmingsplan. De beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is griffierecht verschuldigd. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt opgeschort, indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, totdat op het verzoek is beslist.

RAADSVERGADERINGEN

UIT DE RAADZAAL
Een korte impressie van de raadsvergadering van 24 september 2003.


1. Raad op de bres voor uitgeprocedeerde asielzoekers De raad van Aa en Hunze heeft haar verontrusting uitgesproken over de voorgestelde eenmalige pardonregeling van Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken, waarbij een grote groep asielzoekers buiten de regeling dreigt te vallen. In een unaniem aangenomen motie wordt de Minister gevraagd, een voorziening te treffen, die soelaas biedt aan, ook in deze gemeente voorkomende, schrijnende gevallen.


2. Ongerustheid over financiering speelvoorzieningen in de gemeente leidt tot vragen
Vanuit de raad zijn vragen gesteld over de geruchten, dat de financiering van aan te brengen speelvoorzieningen in de gemeente op losse schroeven dreigt komen te staan, nu de subsidierende fondsen hun aandeel in de kosten dreigen terug te trekken. Het college gaat nader aan de slag om inzichtelijk te maken, in welke situaties afbrokkeling van het dekkingsplaatje zich naar verwachting zal gaan voordoen en daarvan de betrokken organiserende verenigingen op de hoogte stellen.


3. Huisartsenhuisvesting in Annen roept bezorgdheid op Vanuit de raad is aandacht gevraagd voor de zorgelijke huisvestingssituatie van de huisartsen in Annen. Het College wordt gevraagd, zich in te spannen voor het vinden van een passende huisvesting, waarbij een goede groepspraktijk voor langere tijd is gewaarborgd.
Het College heeft toegezegd, het reeds gevoerde overleg, gericht op het vinden van een duurzame oplossing, voort te willen zetten.


4. Rolder bevolking wil mogelijkheden tot zwemmen in Nooitgedacht terug
Vanuit de raad is aan het College gevraagd, haar invloed aan te wenden, om de waterplas op het terrein van het recreatiecentrum Nooitgedacht weer toegankelijk te maken voor de bevolking van Rolde. Het college heeft toegezegd, hierover een informatief gesprek met de eigenaar aan te willen gaan.


5. Bestemmingsplan klussenbedrijf Bartelaar 14 vastgesteld De raad besloot tot vaststelling van het bestemmingsplan Bartelaar 14. Door de vaststelling van dit plan ontstaat er voor de eigenaar de mogelijkheid om binnen het voormalige agrarische bedrijf een klussenbedrijf te beginnen. Het ingediende bezwaarschrift werd grotendeels ongegrond verklaard.


6. Mogelijkheid realisering landgoed in Schoonloo opengesteld De raad besloot tot het opstarten van een zelfstandige projectprocedure ten behoeve van de ontwikkeling van een landgoed op een locatie aan de westzijde van de Schoonloërstraat te Schoonloo. Het belang van ontwikkeling van een samenhangend beleid op het gebied van het landgoedwonen voor de gehele gemeente werd raadsbreed onderkend. Besloten werd dan ook, te streven naar de ontwikkeling van een beleidsnotitie, waarin beleidslijnen voor toekomstige aanvragen zullen worden opgenomen.
Verkeersmaatregel
Burgemeester en Wethouders hebben besloten om een voorrangsregeling in te stellen op het (brom-fietspad) direct parallel gelegen aan de weg Zandvoort op het traject Gieten-Nieuwediep. Hiertoe worden de borden B3 en B6 en bijbehorende markeringen zoals genoemd op bijlage 1 van het RVV 1990 respectievelijk geplaatst en aangebracht. Hiermee krijgt al het (langzaam)verkeer op dit (brom-)fietspad voorrang op al het overige verkeer.

Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop de genoemde borden en markeringen zijn geplaatst. Het besluit ligt ter inzage tijdens kantooruren in het gemeentehuis Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten.

Ingevolge het bepaalde in artikel 6:4, lid 1 en 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen het besluit binnen zes weken na de datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 93 9460 AB Gieten.

In verband met de landelijke jeugddag mountainbike zullen de volgende wegen in en om Gieten worden afgesloten op 4 oktober 2003 van 10.00 uur tot 16.00 uur:

* Nijslootsweg;

* de bospaden rond de Nijslootsweg en

* de zandweg van de Nijslootsweg richting Gasselte.

In verband met de Holland Casino Hondsrug Classic zullen de volgende wegen in en rondom Gieten worden afgesloten op 5 oktober 2003 van 10.00 uur tot 17.00 uur:

* Nijslootsweg, inclusief verlengde zandweg;
* een gedeelte van de Gieterveldweg;

* bospaden in en rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg en
* de zandweg van de Nijslootsweg richting Gasselte.

Verkeersstremming
In verband met de uitvoering van het onderhoudsprogramma 2003 wordt o.a. onderhoud gepleegd op de Oostereind/Hoofdstraat (N376 - Amerweg) te Grolloo.

Het genoemde wegvak zal voor alle doorgaande verkeer worden afgesloten. De omleidingroute wordt aangegeven middels bebording. Dit geldt voor de periode vanaf maandag 6 oktober t/m vrijdag 24 oktober 2003 (of zoveel korter dan wel langer de werkzaamheden duren)

Nadere informatie kan verkregen worden bij de afdeling Openbare Werken, telefoon 0592 - 26 78 69.

MILIEU

WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben meldingen ontvangen van:

* H.A. Alberts, Noordzijde 225, te Gasselternijveenschemond, op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het veranderen van een inrichting op het perceel Vogelshemweg 22 te Gasselternijveen. De uitbreiding omvat de aanleg van een kantine, doucheruimte en ruimte voor opslag onderhoudsproducten bij het reeds bestaande transportbedrijf;

* G. Harms, Schaapstreek 15, te Eext, op grond van het Besluit bouw-en houtbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van bovengenoemd besluit op het perceel Schaapstreek 15 te Eext.

Alle stukken liggen vanaf donderdag 2 tot en met woensdag 15 oktober 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.

Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 38 of 26 78 39.

OPSLAG VASTE MEST
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze gedogen de opslag van pluimveemest van:

* fa. Honygro, Streek 17, Gieterveen op een perceel landbouwgrond aan de Streek, nabij begraafplaats, te Gieterveen;
* de heer H.H. HogenEsch, Hoofdstraat 69, Gasselternijveen op een perceel landbouwgrond aan de Dideldomweg, te Gasselternijveen.

Alle stukken liggen vanaf donderdag 2 oktober tot en met woensdag 12 november ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.

Belanghebbende kunnen tot en met woensdag 12 november een gemotiveerd bezwaarschrift tegen dit gedoogbesluit indienen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze.

Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 38 of 26 78 39. Bestemmingsplan Partiële herziening van het bestemmingsplan Gieten-De Es (Woningbouwlocatie Stelmakerij)
Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze geven ingevolge het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kennis van het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe d.d. 9 september 2003, kenmerk 6.2/2003004317, omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan "Partiële herziening van het bestemmingsplan Gieten-De Es (Woningbouwlocatie Stelmakerij)". Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel van de voormalige Stelmakerij (hoek Eexterweg-Naweg) te Gieten en voorziet in een planologische regeling die nieuwbouw van ten hoogste acht woningen op dit perceel mogelijk maakt. Het bestemmingsplan is in het geheel goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van 2 oktober 2003 gedurende zes weken, in het gemeentehuis van Aa en Hunze (Spiekersteeg 1, Gieten) voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten inzake de goedkeuring van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, door degenen die zich overeenkomstig het bepaalde in artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig met schriftelijke bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend, alsmede door belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn, kunnen gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is griffierecht verschuldigd. Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vaststelling bestemmingsplan Gieten-terrein Udema 2000 Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering op 27 augustus 2003 het bestemmingsplan Gieten-terrein Udema 2000 (op enkele onderdelen gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Gieten-terrein Udema 2000 omvat een planologisch-juridische regeling voor het herinvullen van het terrein van de voormalige exportslachterij Udema te Gieten. Het plan voorziet in het kunnen realiseren van woningen, appartementen, ruimte voor detailhandel en zakelijke dienstverlening, zulks met bijbehorende parkeervoorzieningen.

Genoemd bestemmingsplan en het bijbehorende raadsbesluit tot (gewijzigde) vaststelling van het plan liggen met ingang van donderdag 2 oktober 2003 gedurende een termijn van vier weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 te Gieten. Belangstellenden worden verzocht zich te melden bij de receptie. Het bestemmingsplan zal op korte termijn ter goedkeuring naar Gedeputeerde Staten van Drenthe worden gezonden.

Ingevolge artikel 27, lid 1 Wro kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede belanghebbenden welke kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen inbrengen bij het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe, postbus 122 9400 AC Assen. Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan daarin enige wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan ingevolge artikel 27, lid 2 Wro een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging tegen deze wijzigingen schriftelijke bedenkingen inbrengen bij het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe.

Vorengenoemde wijzigingen in het plan zijn de navolgende:


1. De plankaart is zodanig gewijzigd dat het verleggen van de Heetkamp, waardoor tegenover de C1000 supermarkt aan de Stationsstraat te Gieten een aangesloten parkeerterrein kan ontstaan, planologisch mogelijk is.


2. Ten aanzien van de vrijstelling ex artikel 6, lid E van de planvoorschriften (bestemming gemengde doeleinden) wordt de tekst na het woord "mits" vervangen door: "a). dit geen negatieve invloed op de detailhandelsstructuur van Gieten heeft."


3. De hoogteaanduiding betreffende de vier blokken appartementen op het winkelgedeelte (bestemming gemengde doeleinden, artikel 6) wordt op de plankaart gewijzigd in 12 meter (dit was 13 meter). Deze wijziging wordt ook doorgevoerd in het renvooi op de plankaart en in de plantoelichting.
Voor nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak met de heer H. J. Wever van de afdeling VROM, doorkiesnummer 0592-267719.
* H. v.d. Veen, Adolph van Ansenlaan 1 te Rolde voor het vellen van een berk staande in de tuin van betrokkene;
* L.H. Haddering, Hoofdstraat 48 te Gasselternijveen voor het vellen van een eik staande in de tuin van betrokkene;
* E.J. Lieben, Bosrand 27 te Rolde voor het vellen van een eik
* Woningstichting De Volmacht voor het vellen van een esdoorn staande in de tuin van de woning Bergweg 6 te Gasselte ;
* G. ten Hoeve, Bonnen 32 te Gieten voor het vellen van acht berken staande op het perceel van betrokkene, onder voorwaarde van het herplanten van acht bomen naar keuze op het betreffend perceel; de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

SPREEKUUR WETHOUDERS OP LOCATIE
De drie wethouders van de gemeente Aa en Hunze houden iedere eerste dinsdag van de maand spreekuur op locatie. Ze doen dat roulerend in Annen, Gasselternijveen en Rolde van 18.30 tot 20.00 uur. Op dinsdag 7 oktober 2003 kunt u binnenlopen in:

Datum

Dorpshuis 't Roem
Gasselternijveen
Cerestraat 3

Dorpshuis Annen
Kruisakkers 36

Ontmoetingscentrum
Boerhoorn Rolde
Zuides 6a


07-10-2003

Dhr. J. J. Wiersum

Dhr. E.J.H. Kruit

Dhr. Drs. J.M.M. Polman

Voor de komende maanden ziet het schema er als volgt uit:

Datum

Dorpshuis 't Roem
Gasselternijveen
Cerestraat 3

Dorpshuis Annen
Kruisakkers 36

Ontmoetingscentrum
Boerhoorn Rolde
Zuides 6a

04-11-2003

Dhr. Drs. J.M.M. Polman

Dhr. J.J. Wiersum

Dhr. E.J.H. Kruit

02-12-2003

Dhr. E.J.H. Kruit

Dhr. Drs. J.M.M. Polman

Dhr. J.J. Wiersum

06-01-2004

Dhr. J.J. Wiersum

Dhr. E.J.H. Kruit
Dhr. Drs. J.M.M. Polman.
OPENBARE VERGADERING VAN DE HOOR- EN ADVIESCOMMISSIE VAN DE GEMEENTERAAD
De voorzitter van de Hoor- en Adviescommissie Gemeenteraad in de gemeenteAa en Hunze maakt bekend dat de commissie op woensdag 8 oktober 2003, aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis te Gieten, Spiekersteeg 1, een openbare vergadering zal houden. In deze vergadering zal de commissie beraadslagen en een advies uitbrengen omtrent het voorstel aan de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Rolde Zuid.