Gemeente Stede Broec 2-10-2003
Werk aan riolering hervat

Het werk aan de riolering in de La Reinelaan wordt hervat; de problemen zijn opgelost. De bewoners van de La Reinelaan worden vandaag via een huis-aan-huis-brief op de hoogte gesteld. De werkzaamheden waren stilgelegd als gevolg van problemen met de koppelingen van de rioolbuizen.

De aannemer heeft inmiddels overleg gevoerd met de fabrikant van de rioolbuizen. De fabrikant heeft zodanige garanties afgegeven dat er geen reden meer is om naar een andere leverancier te stappen. Die garantie gaat verder dan wat normaal wordt gegarandeerd en geldt zowel voor het deel van de riolering dat al in de grond ligt als voor het deel dat nog moet worden aangelegd. Ook de aannemer heeft er alle vertrouwen in. Dit alles is voor het gemeentebestuur aanleiding om op de ingeslagen weg door te gaan.

De vertraging is opgelopen tot ongeveer drie weken. Uitgangpunt was dat het werk op 1 december klaar zou zijn. Dat lukt dus niet. Ook lijkt het niet haalbaar de werkzaamheden voor de december-feestdagen af te ronden. We hopen dat half januari alles achter de rug is, maar we houden een slag om de arm voor zover het de weersomstandigheden betreft: vorst kan tot meer vertraging leiden.

Na wat voorbereidingen eind deze week wordt de aanleg komende maandag hervat. Het deel waar het riool al in de grond ligt wordt op korte termijn weer bestraat.