Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 oktober 2003

Aanrijding met letsel

Snorfietster en bromfietster met elkaar in aanrijding, snorfietster gewond

Enschede

Woensdagmiddag 1 oktober, om ongeveer 17.45 uur wordt een aanrijding gemeld op het Mooienhof in Enschede. Een 26 jr. Enschedese mevrouw op een snorfiets, reed naast een 23 jr. plaatsgenote op een bromfiets. Door nog onbekende oorzaak kwamen ze met elkaar in aanraking, waardoor de 26 jr. ten val kwam. Door een ambulance is zij met in ieder geval een gebroken neus overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-129491)

Autodief aangehouden

16 jarige gesignaleerd in gestolen auto en later aangehouden

Enschede

Maandag 29 september jl., was door de 39 jr. Enschedese eigenaar van een blauwe Lancia, aangifte gedaan van diefstal van zijn auto vanaf het Reulver in Enschede. De auto werd dinsdagavond de 30e aangetroffen aan de Zunabrink in Enschede. Een onderzoek werd ingesteld met als resultaat dat gisteren, woensdag de 1e oktober, met toestemming van de officier van justitie, een 16 jr. Enschedese jongen werd aangehouden, die er van wordt verdacht de auto te hebben gestolen. De jongen was door getuigen in de auto gezien. Hij, de 16 jr., is opgesloten en later op de dag in verzekering gesteld. Met justitie zal worden overlegd wat er met hem moet gebeuren. (bps: 03-128564)

Aanhouding na steekpartij

Man in nek gestoken, verdachte meld zich en is aangehouden

Enschede

Woensdagavond 1 oktober, wordt om ongeveer 22.25 uur gemeld dat in een woning aan de Oliemolensingel in Enschede, iemand was neergestoken. In de woning wordt een 48 jr. Enschedeër, bewoner van het pand, aangetroffen met een steekwond in zijn nek. Door een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later in de nacht is geopereerd. Een getuige verklaarde dat de 48 jr. door een 30 jr. medebewoner in de nek was gestoken. Een eerste onderzoek naar deze 30 jr. leverde niet het gewenste resultaat op. Omstreeks 22.55 uur, meldde de 30 jr. zich bij de nachtingang van het hoofdbureau van politie. Hier werd hij aangehouden en opgesloten. Op zijn aanwijzen werd het mes waarmee hij had gestoken teruggevonden achter een container aan de Klomp in Enschede. Het mes is veiliggesteld en in beslag genomen. De 30 jr. is in de loop van donderdag de 2e oktober, in verzekering gesteld. Een onderzoek over het waarom van de steekpartij wordt ingesteld.(bps: 03-129566)

Hennepkwekerij opgerold

441 planten aangetroffen, kwekerij vernietigd.

Enschede

In een schuur aan de Floraparkstraat in Enschede, werd woensdagmorgen 1 oktober, een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. 441 planten van ongeveer 10 cm. hoog en de aanwezige apparatuur, werd in opdracht van de officier van justitie direct vernietigd. Tevens bleek dat er met de stroommeter was geknoeid, deze is meegenomen.Tegen de eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-128861)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --