Dienstenbond CNV

Nieuwe CAO BIC: eerste overlegronde
02-10-2003

Het eerste overleg met uw werkgever om tot een nieuwe CAO voor BIC-medewerkers te komen heeft op 29 september plaatsgevonden. Deze eerste ronde stond in het teken van kennismaken met elkaar en het mondeling toelichten van de voorstellen. Voor 15 oktober 2003 staat vervolgoverleg gepland.

De voorstellen vanuit de CNV Dienstenbond heb ik u vorige week toegestuurd. Hierop heb ik in het overleg van gisteren één aanvulling gemaakt. Voorgesteld is ook om te komen tot een systeem van functie-omschrijving en functiewaardering.

Vanuit FNV-zijde is gepleit voor een CAO met een looptijd van 1 jaar en een loonstijging van 2,5% per 1 juli 2003 (zoals ook in het voorstel van het CNV). Verder heeft zij uitdrukkelijk gepleit om een artikel op te nemen in de CAO dat bij reorganisaties de vakbonden tijdig worden ingelicht.

FNV wil een onderzoek starten naar de mogelijkheden om te komen tot een kinderopvangregeling. Verder wil zij het calamiteitenverlof uitbreiden en de mogelijkheden voor verlofsparen onderzoeken.

Werkgeversvoorstellen
De werkgever kwam vervolgens met de volgende voorstellen:
* Een studie doen naar pensioenen (naar middel loonsysteem).
* Aanscherpen van artikel 13, lid 2 sub j waarin doktersbezoek en dergelijke wordt geregeld om ongeoorloofd verzuim tegen te gaan.
* Een loonstijging van 1% per 1 juli 2003 en 0,5% per 1-10-2003.
* Een éénmalige uitkering van 0,5% per 1-1-2004.
* Werkgever komt met een voorstel om in hoogseizoen (de maanden april, mei juni en juli) meer te kunnen werken en in de overige maanden minder om zo meer tegemoet te kunnen komen aan seizoensinvloeden van het bedrijf.

Op een aantal punten zal werkgever met tekstvoorstellen komen. Op 15 oktober as. vindt opnieuw overleg plaats.

Lid worden
U bent natuurlijk al lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega's misschien nog niet. Overtuig ook uw collega's van de noodzaak van het lidmaatschap!
lid worden

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag. U kunt mij bereiken via telefoonnummer 040-2116674 of e-mail: k.baelemans@cnvdibo.nl