PGG

Uitreiking Internationaal Toegankelijkheidssymbool

Op donderdag 2 oktober wordt door de Provinciale Gehandicaptenraad Groningen (PGG) twee maal het Internationaal Toegankelijkheid Symbool (ITS) uitgereikt.
De week staat landelijk in het teken van de week van de toegankelijkheid. Vandaar dat juist in deze week het ITS wordt uitgereikt door mevr. A.I. Lüürssen en dhr. J. van Huffelen van de Provinciale Gehandicaptenraad Groningen beiden zijn verantwoordelijk voor de toegankelijkheid criteriums in deze provincie namens het Landelijk Bureau Toegankelijkheid.
De symbolen gaan naar twee instanties nl:
Hulpmiddelen Centrum Groningen en Harting Bank Noord Nederland. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in revalidatietechnieken en ondersteuning en uitlenen van hulpmiddelen voor mensen met een handicap.
Je zou denken dat dit soort instellingen automatisch goed toegankelijk zouden moeten zijn aangezien juist hier mensen met een handicaps naar toe komen. Helaas is de praktijk vaak anders. Juist instellingen waar mensen met een handicap afhankelijk van zijn, zijn in veel gevallen slecht of niet toegankelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huisartsen, apothekers en andere hulpverleners.
Daarom vind de PGG het belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan het feit dat juist zulke instelling het als hun plicht vinden om het symbool op hun gevel te mogen zetten als zijnde toegankelijk voor elke handicap.
Op deze donderdag wordt dan ook op de locaties zelf het ITS uitgereikt door de PGG die deze keuringen verricht in opdracht voor het Landelijk Bureau Toegankelijkheid.
De PGG is de instantie in de provincie die zich bezig houd met de toegankelijkheid van locaties en het bevorderen hiervan. Dhr. G. Gernaat zal namens Harting Bank Noord Nederland het ITS in ontvangst nemen en Dhr. F. Dijkstra die van het Hulpmiddelen Centrum Groningen.