Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 september 2003

Vertoning op groot beeldscherm in de buurt

Première Jong Chassé: jongeren in interactie en confrontatie met hun buurt

Op een groot beeldscherm op het binnenterrein van speeltuin Plan West is op 2 oktober voor jongeren en bewoners van de Chassébuurt in De Baarsjes de filmpremière van 'Jong Chassé: een film over henzelf en over de wensen van de buurt voor een nieuw centrum voor kinderen en jongeren. Wethouder Rob Oudkerk komt ook kijken en geeft na afloop van de film een reactie. De film wordt tegelijkertijd uitgezonden op AT5.

In het kader van de Stedelijke Vernieuwing Chassébuurt komt in 2006 een nieuw vrijetijdscentrum voor kinderen en jongeren op de locatie van speeltuin Plan West en jongerencentrum La Rainbow. Het terrein ligt middenin de dichtbevolkte, kinderrijke en voor meer dan 50 % allochtone Chassébuurt waar belangen van verschillende bevolkingsgroepen, ouderen en jongeren met elkaar strijden.

Het stadsdeel heeft jongeren zelf gevraagd om met andere buurtbewoners te bekijken wat het nieuwe centrum zou moeten bieden en hoe het moet worden beheerd. In opdracht van het stadsdeel heeft Bosch Film de jongeren hierbij gevolgd en een film gemaakt over hun gesprekken en confrontaties met buurtbewoners. Veel mensen en veel wensen op een klein stukje grote stad, de problematiek van jongerenoverlast, de beeldvorming over allochtonen: daar gaat Jong Chassé over. Maar ook over gezamenlijke wensen en de inzet van jonge en oudere buurtbewoners voor verbetering van de eigen buurt. Met de vertoning op 2 oktober ziet iedereen hoe gezamenlijk is gepraat en gestreden en tot welke concrete plannen dat leidt.

Het College van B&W ondersteunt de realisering van het vrijetijdscentrum met 1, 6 miljoen euro, een bijdrage uit de gelden van het Grotestedenbeleid.

Programma donderdag 2 oktober

20.00 uur inloop

20.15 uur Henk Boes, portefeuillehouder Welzijn stadsdeel De Baarsjes, presenteert de plannen voor het vrijetijdscentrum

20.30 uur start filmvertoning op grootbeeld op het binnenterrein (bij slecht weer binnen)

20.50 uur Wethouder Rob Oudkerk geeft korte reactie

21.00 uur napraten

locatie: speeltuin Plan West, Van Speijkstraat 65.

Komt dat zien!

Voor popcorn en fris is gezorgd.