Gemeente Apeldoorn

Gemeente ontvangt deelnemers Nations in Bloom op het Loo

Op donderdag 2 oktober 2003 ontvangt loco-burgemeester M. van de Tas de delegaties van de deelnemende steden aan de finale van de wereldcompetitie Nations in Bloom. Het ontvangst vindt plaats om 18.30 uur op Paleis Het Loo.

De competitie vindt in Apeldoorn plaats van 2 tot en met 6 oktober 2003. Steden als Chicago (USA), Killarney (Ierland), Norwich (Engeland), Quanzou (China) en Tshwane (Zuid Afrika) strijden dan om de felbegeerde titel de meest leefbare stad van de wereld. Het evenement is een wereldwijd platform voor vernieuwing en verhoging van de aandacht voor leefkwaliteit en duurzaamheid. Doel van het platform is gemeenten aan te moedigen de beste methodes die er op dat moment zijn toe te passen om de kwaliteit van de leefbaarheid in steden te verbeteren verbetert. Van elkaar leren staat bij de competitie in Apeldoorn centraal.

De 27 steden die deelnemen zijn ingedeeld in vijf categorieën naar het gemiddeld aantal inwoners. Binnen deze categorieën worden ze beoordeeld op grond van hun prestaties aan de hand van een aantal criteria. Zo worden de ingezonden projecten beoordeeld op aspecten als: welke maatregelen neemt de gemeente om haar inwoners milieubewust te kunnen laten leven, de betrokkenheid van de inwoners bij de uitvoering van de plannen en hoe het groen in de openbare ruimte binnen de gemeente wordt beheerd en verbeterd.

Voor het laatst bijgewerkt op: 2-okt-2003 08:31