FNV

FNV Bongenoten in actie in Groningen

Een 14-tal bedrijven en de bouwput bij het AZG zijn bezocht. Bij het merendeel van de bedrijven zijn toespraken en discussies gehouden in de kantine. Alleen Bodewes Scheepswerven in Hoogezand weigerde de bond binnen te laten. Bewaking was aanwezig en zelfs de politie was gewaarschuwd door de directie en kwam poolshoogte nemen toen FNV-bestuurder Anne van Dijk bij het bedrijf arriveerde. Van Dijk heeft de mensen vervolgens buiten de poort verzameld en hen daar toegesproken.

Waar de vakbondsbestuurders wel de kantine binnenkwamen reageerden de mensen positief. De indruk is dat de wekenlange voorlichtingcampagne van de vakbond zijn vruchten afwerpt, mensen realiseren zich dat het kabinetsbeleid ook voor hen grote gevolgen heeft en de actiebereidheid neemt toe. Ruim 100 installateurs en bouwvakkers hebben in de bouwkeet bij het AZG geluisterd naar FNV voorzitter Lodewijk de Waal. Bij Centraalstaal in Groningen waren zo'n 30 man bijeen in de kantine, bij Marine Service Noord zat de kantine vol en is de pauze zo'n 15 minuten uitgelopen. Bij Damen in Westerbroek waren zo'n 100 man aanwezig en ook hier is de pauze bijna een kwartier gerekt. Bij NKF in Delfzijl, Eekels in Kolham, General Trailers Nederland in Leek en Smurfit de Halm in Groningen waren overal zo'n 60 mensen bijeen. Daarnaast is de koffiepauze ruim overschreden in Foxhol bij Bodewes Volharding, en ook bij de vestigingen van dat bedrijf in Groningen en Eemshaven kwamen de mensen bijeen, net als bij kartonbedrijf Kappa Attica de Kroon in Oude Pekela

Vanavond namen alle 80 werknemers deel aan de kantine bijeenkomst bij Kappa Twincorr in Nieuwe Pekela. Hierdoor werd het werk ruim een half uur onderbroken.

Meer informatie

Masja Zwart, bestuurder Metaal FNV Bondgenoten

Tel 0514- 560266 of 06-20493079

E-mail mailto:masjzwar@bg.fnv.nl


01-10-2003