CDA

CDA

01-10-03
Smilde: Tevreden dat ministeriële verantwoordelijkheid Kabinet der Koningin is geregeld
Tijdens de begroting Algemene Zaken heeft Tweede Kamerlid Margreeth Smilde aangegeven tevreden te zijn over het feit dat de ministeriele verantwoordelijkheid van het Kabinet der Koningin door het kabinet in de begroting is geregeld.

De CDA-fractie had eerder dit jaar in de Kamer gepleit voor het duidelijk plaatsen van de ministeriële verantwoordelijk om in de toekomst verdere problemen, bijvoorbeeld over de informatieplicht, te voorkomen. "De aanpassing van de ministeriële verantwoordelijkheid is een goede zaak, omdat daarmee duidelijkheid komt over de verantwoordingslijnen vanuit het Kabinet der Koningin in de richting van het Kabinet", aldus Smilde. De CDA-fractie gaat er vanuit dat misverstanden en verschil van interpretatie, zoals destijds ontstonden rondom Prinses Margarita, door de aangescherpte formulering tot het verleden behoren.

Tijdens haar bijdrage onderstreepte Tweede Kamerlid Margreeth Smilde het belang van de brede maatschappelijke discussie over waarden en normen. "Naar de mening van de CDA-fractie ligt er voor de Minister-President die het waarden en normendebat heeft aangezwengeld, een schone taak om hieraan verder handen en voeten te geven", aldus Smilde

Tenslotte heeft het Kamerlid er bij het Kabinet op aangedrongen dat de Europese verkiezingen en het Europese voorzitterschap van Nederland in
2004 worden aangegrepen voor een intensivering van de voorlichtingsactiviteiten over Europa. "Het is van groot belang dat de overheid in communicatie blijft met burgers om duidelijk te maken wat de overheid doet en kan doen voor burgers, ook op Europees niveau", aldus Smilde.