CDA

CDA

01-10-03
Van Haersma Buma: Direct aanpak van doorrijders bij tankstations De Tweede Kamerfractie is tevreden met de toezegging van Minister Donner (Justitie) om toch actief te zoeken naar manieren om het doorrijden na het tanken zonder te betalen tegen te gaan.

Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma had er eerder bij de Minister op aangedrongen dat pomphouders meer bevoegdheden moeten krijgen om wanbetalers op te sporen en alsnog een rekening te sturen. Nadat de Minister vorige week afwijzend op dit verzoek had gereageerd, bleek deze week dat het aantal niet betalende doorrijders bij tankstations is verdubbeld.

Deze week bleek de Minister na hernieuwd aandringen door de CDA-fractie toch bereid om te onderzoeken hoe via een stichting de kentekengegevens van auto's aan pomphouders beschikbaar kunnen worden gesteld om de wanbetaler alsnog een rekening te sturen. "Het mag niet zo zijn dat iemand na het tanken ongestraft wegrijdt zonder te betalen, terwijl er beveiligingscamera's hangen die kunnen helpen de kosten op de overtreder te verhalen", aldus Van Haersma Buma.

Van Haersma Buma: "We zijn tevreden met de toezegging van de Minister. Tegelijkertijd vinden wij dat dit nu snel geregeld moet worden. Dit om de pomphouders daadwerkelijk op korte termijn de mogelijkheid te bieden om de rekening alsnog bij de overtreder neer te leggen".