CARE4CARE


Zorgdetacheerder Care4Care realiseert forse groei door zorg op maat

Rotterdam, 1 oktober 2003

Detacheerder van verpleegkundigen en ziekenverzorgenden, Care4Care heeft in 2003 een forse groei in medewerkers gerealiseerd. Het bedrijfsconcept van loopbaanbegeleiding en persoonlijke coaching is voor veel professionals de reden om in dienst te treden bij Care4Care.
In tegenstelling tot de algemene neerwaartse trend in de detacheersector heeft Care4Care haar organisatie fors zien groeien in
2003. In de afgelopen twee jaar heeft Care4Care een herkenbare positie verworven tussen de grote nationale uitzend- en detacheringbureaus als leverancier van zorgpersoneel aan ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en andere zorginstellingen in de randstad.

Problemen binnen de zorg
De verpleging is een vakgebied, waar men vaak heel bewust voor kiest. Helaas verruilen steeds meer verpleegkundigen en ziekenverzorgenden hun vakgebied voor een loopbaan buiten de gezondheidszorg. De belangrijkste argumenten om de zorgsector te verlaten zijn: een beter salaris, meer ontwikkelingsmogelijkheden, meer regelmaat en minder werkdruk. Deze ontwikkeling resulteert in grote problemen bij zorginstellingen: kwaliteit van zorg moet gewaarborgd blijven met een onderbezetting van personeel en groeiende wachtlijsten. De toenemende vergrijzing van de samenleving en ontoereikende instroom bij zorgopleidingen zullen de problemen in de nabije toekomst versterken.

Care4Care wil een bijdrage leveren om deze zorgwekkende ontwikkeling te doorbreken.

Care4Care biedt zorg op maat
Verpleegkundigen en ziekenverzorgenden verlaten zelden de gezondheidszorg vanwege de inhoud van het vak. Door een aantal zorgen van verpleegkundigen en ziekenverzorgenden weg te nemen, wil Care4Care een situatie creëren waarin zij gemotiveerd aan het werk blijven binnen de gezondheidszorg.
Care4Care neemt verpleegkundigen en ziekenverzorgenden in vaste dienst en biedt hen een actieve loopbaanbegeleiding, een uitgebreid opleidingsprogramma, een goed salaris, flexibele werktijden en afwisselende werkplekken binnen zorginstellingen. De persoonlijke benadering van Care4Care resulteert bovendien in een laag ziekteverzuim.


---


----Care4Care is een detacheringbureau voor verpleegkundigen en ziekenverzorgenden van niveau 3 t/m 5, gevestigd in Rotterdam. De medewerkers gaan voor een periode van minimaal 2 maanden aan de slag bij een zorginstelling. Het werkgebied concentreert zich op de randstad. Care4Care is opgericht door Natalie Bommeljé, zelf verpleegkundige met ruime ervaring binnen diverse zorginstellingen. Het management bestaat verder uit ervaren professionals met een achtergrond in detachering en loopbaanbegeleiding.