Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 30 september 2003

Gesprekken met de bevolking nadert einde

Het debat over de toekomst van de gemeente Kampen nadert zijn einde. De afgelopen periode vonden gesprekken plaats met ondernemers, scholieren, instellingen en bewoners van Kampen. Voor en tijdens de zomer gaven ruim duizend mensen hun mening over de tien stellingen over de toekomst van Kampen in 2030. Deze mensen konden ook meedoen aan een verloting.

Het voorlopig hoogtepunt van het stadsdebat wordt gevormd door twee openbare publieksdebatten op woensdag 1 en donderdag 2 oktober 2003 vanaf 19.30 uur in het stadhuis. De debatten eindigen rond 22.00 uur.

Op woensdag 1 oktober geeft de heer A. Dekker, directeur van het stedelijk museum, zijn mening over het cultuurprofiel van Kampen in 2030. De heer B. Endedijk, uitgever, heeft ideeën over de toekomst van de economie in Kampen.

Donderdag 2 oktober staat in het teken van bebouwing en mobiliteit. Stedenbouwkundige, de heer W. Oosterhuis, prikkelt belangstellenden om mee te praten over waar Kampen plekken voor de bebouwing moet zoeken. De heer H. Kloosterman, van de Vereniging tot behoud Vrije Natuur, vertelt waarom het buitengebied zoveel mogelijk gekoesterd moet worden.

De afgelopen periode zijn scholen bezocht om te praten over de themas van het stadsdebat. Op woensdag 1 oktober om 15.00 uur in het stadhuis, presenteren scholieren van verschillende scholen hun beeld over de toekomst van Kampen in 2030. Burgemeester Oosterhof praat daarna met deze scholieren over de toekomst van Kampen in 2030.

Donderdag 9 oktober om 19.30 uur wordt in de muziekschool aan de Vloeddijk het slotdebat gehouden. Hier worden de eerste resultaten gepresenteerd. Burgemeester Oosterhof geeft een eerste reactie. In dit debat staat de toekomst van Kampen centraal. Tijdens het slotdebat trekt burgemeester Oosterhof de vijf prijswinnaars van de verloting. Het debat wordt informeel afgesloten met een drankje en een hapje. Na het debat wordt een eindverslag gemaakt en aan de gemeenteraad van Kampen gepresenteerd.

De ruimte is beperkt maar enkele belangstellenden kunnen nog aan deze debatten deelnemen. Zij hoeven zich daarvoor niet op te geven en kunnen rechtstreeks naar een debat gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie van de gemeente Kampen: 038 3392718.