DIABETES FONDS

Diabetes Federatie en Diabetes Fonds onder 1 dak

Diabetes Federatie en Diabetes Fonds onder 1 dak

Amersfoort- De heer ir. J.I.M. de Goeij, Directeur Generaal Volksgezondheid van het Ministerie van VWS opende gisteren de nieuwe huisvesting van de Nederlandse Diabetes Federatie en Diabetes Fonds in Amersfoort. Met de gezamenlijke huisvesting willen beide organisaties nog slagvaardiger optreden tegen het groeiende probleem van diabetes in Nederland.

Eén op de twintig Nederlanders heeft diabetes. De helft hiervan is er niet van op de hoogte doordat de symptomen, als ze al worden opgemerkt, niet als ernstig worden beschouwd waardoor men ook niet naar de huisarts gaat voor nader onderzoek. Bij de meeste van hen wordt blijvende schade in het lichaam aangericht, voordat jaren later de diagnose diabetes wordt gesteld.

Het Diabetes Fonds heeft de afgelopen 25 jaar 37 miljoen euro uitgegeven aan onderzoek. In de jubileumcampagne, die vandaag start, wil het Diabetes Fonds het publiek stil laten staan bij hun eigen levensverwachting. Dit moet zorgen voor een grotere bewustwording van de ernst en impact van diabetes.
De Nederlandse Diabetes Federatie werkt aan verdere samenwerking/afstemming tussen onderzoekers, behandelaars en patiënten zodat iedereen verzekerd is van dezelfde goede diabeteszorg.

Tijdens de officiële opening van de nieuwe huisvesting wordt het voorzitterschap van het Diabetes Fonds door prof. dr. Van der Meer overgedragen aan de heer H.A.P.M. Pont. Hij stelt zich als taak in de komende jaren de maatschappelijke betekenis van het Diabetes Fonds uit te breiden.

Diabetes Federatie en Diabetes Fonds zijn gevestigd aan het Stationsplein 139, 3818 LE AMERSFOORT.