AutoRai

30-9-2003

Winnaars Kia Sorento Driving Experience 2003 bekend

Op 12 september jongstleden vertrokken vijf teams naar het ruige Scandinavië voor een unieke tocht: de Sorento Driving Experience 2003. Bij terugkomst in Vianen op 21 september werden de winnaars bekend gemaakt. Ronald Poulissen en Rene de Jager van het AutoTrack.nl team waren de gelukkigen.

Doel van de tocht was om te bekijken in hoeverre een moderne SUV als de Kia Sorento geschikt is om ook daadwerkelijk het avontuur aan te gaan én om te zien welk team daartoe het beste in staat was.

Uit ruim tweeduizend inzendingen werden na een uitgebreide selectieprocedure uiteindelijk vijf teams geselecteerd. Deze teams blonken allen uit in uithoudingsvermogen, strijdvaardigheid en teamgeest. Op 12 september jongstleden vertrokken zij vanuit Vianen, met als bestemming de Noorse Hadangervidda, het grootste bergplateau van Europa.

Aangekomen in Zweden veranderden de snelwegen al snel in meer afgelegen B-wegen om vervolgens over te gaan in onverhard terrein. Het echte begin van de Sorento Driving Experience. De teams van AutoWeek, AutoTrack.nl, Algemeen Dagblad, Radio 538 en Kia namen het van begin tot en met het bittere einde tegen elkaar op.

Iedere dag konden de teams door middel van diverse proeven punten verdienen. De prachtige natuur van Scandinavië vormde het strijdtoneel voor spectaculaire onderdelen als off-road rijden, pro-raften en ijsklimmen op de grootste gletsjer van Europa.

De Sorentos gaven zowel op de weg als off-road geen krimp en kwamen net als de teams op 21 september jongstleden weer heelhuids aan in Vianen. Daar volgde de spannende ontknoping. Na het tellen van alle punten bleek er één duidelijke winnaar: het team van AutoTrack.nl. De teamleden Ronald Poulissen (38) uit Ede en Rene de Jager (39) uit Duiven, beiden sportinstructeurs bij de Landmacht, bleken overall de sterkste. En dit werd beloond. Beiden keerden uiteindelijk huiswaarts met een schitterende Paceblade
3-in-1 tablet PC.

Volgend jaar is er weer een Sorento Driving Experience. De bestemming is voorlopig nog even geheim, maar de organisatoren hebben laten weten dat het avontuur volgend jaar nog spectaculairder zal zijn. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf volgend jaar aanmelden op www.kia.nl voor de editie van 2004.

De Sorento Driving Experience wordt mede mogelijk gemaakt door: Algemeen Dagblad, Autoweek, AutoTrack.nl, Radio 538, Active Leisure, C & F Sporting en Paceblade.