NOMURA GROUP

Eerste panEuropese transactie Nomura's RealEstateFinance-groep

Eerste pan-Europese transactie van Nomura's Real Estate Finance-groep: verkoop en terugverhuur van Center Parcs Europa

London, September 29 /PRNewswire/ -- Nomura International plc (Nomura) heeft aangekondigd dat haar Real Estate Finance-groep een innovatieve transactie heeft afgerond met de Franse touroperator Pierre & Vacances (P&V) die meerdere rechtsgebieden betreft. Deze transactie heeft betrekking op de verkoop en terugverhuur ter waarde van 440 miljoen van zeven vakantieparken van Center Parcs Europa. De transactie betrof vakantieparken in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland en werd in minder dan twee maanden met succes afgerond en vertegenwoordigt slechts een klein aantal van de grensoverschrijdende transacties van deze aard die met succes worden uitgevoerd in Europa.

Nomura fungeerde als financieel adviseur van de koper en structureerde, regelde en verzekerde tevens alle voor de transactie benodigde fondsen, met inbegrip van senior en mezzanine debt financiering en eigen vermogen dat is of wordt overgedaan aan een aantal strategische partners.

In hun commentaar op dit belangrijke nieuws zeiden Derek Vago en Gary Wilder, die gezamenlijk aan het hoofd staan van de Nomura Real Estate Finance-groep: 'Het doet ons groot genoegen dat wij onze eerste transactie op het Europese vasteland hebben afgesloten. Dit is een klassieke verkoop- en terugverhuurstructuur die als model kan worden beschouwd voor andere transacties van deze aarddoor bedrijven in Europa die hun deelneming in vastgoed willen uitbreiden.

Dankzij deze innovatieve 'one stop-shop' financiële oplossing voor onze klant P&V heeft Nomura de succesvolle totstandkoming mogelijk gemaakt van het strategische doel van P&V om het resterende aandeel van 50% in hun joint venture eigendom van Center Parcs Europa te kopen.'

Bericht voor redacteuren:

Nomura Real Estate Finance-groep

De Real Estate Finance groep werd opgericht in 2002 en richt zich op het bieden van innovatieve oplossingen en kostenverantwoorde financiering met vreemd vermogen voor klanten in Europa en Azië die hun vastgoeddeelname willen optimaliseren en werkt daarbij in voorkomende gevallen samen met equity-partners.

De Nomura Groep

De kernactiviteiten van de Nomura Groep liggen op het gebied van effecten en aanverwante gebieden. De groep legt zich toe op de levering van een breed aanbod aan financiële diensten aan zowel individuele als institutionele klanten en aan bedrijven en overheden. Wij bieden een divers aanbod aan concurrerende producten en dienstverlening op het gebied van financiën en advisering met een toegevoegde waarde via de 126 binnenlandse filialen van Nomura Securities Co., Ltd. En ons overzeese netwerk van kantoren in 28 landen. Onze zakelijke activiteiten omvatten consulting voor binnenlandse kleinhandelsinvesteerders, effectenmakelaars, effectenverzekering voor binnen- en buitenlandse overheden en bedrijven, fusies en overnames en financiële adviezen, zakelijk bankieren en activabeheer voor beleggingsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Derek Vago/Gary Wilder/David
Finkel, Nomura International plc, +44 20 7521 2668, Clare Williams, Nomura
International plc, +44 20 7521 1079, Cameron Walker, Nomura International
plc, +44 20 7521 2480


30 sep 03 08:58