Gemeente Aalten


29/09/2003
De bezwaarschriftenprocedure.
Als u het als belanghebbende niet eens bent met een gemeentelijk besluit waardoor u rechtstreeks in uw belangen wordt getroffen, dan kunt u een bezwaarschrift indienen.

De bezwaarschriftenprocedure.

Als u het als belanghebbende niet eens bent met een gemeentelijk besluit waardoor u rechtstreeks in uw belangen wordt getroffen, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Als u bezwaar maakt moet u binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit een bezwaarschrift richten aan de gemeente. Het bezwaarschrift bevat een aanduiding van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt, de naam-adres-woonplaats van bezwaarmaker en de ondertekening. Het bestuursorgaan zal een nieuwe afweging moeten maken omtrent uw verzoek. Alvorens hiertoe wordt overgegaan wordt u in de gelegenheid gesteld om te worden gehoord.

Dit horen gebeurt in Aalten door een commissie bestaande uit externe leden. Deze commissie draagt er zorg voor dat alle informatie met betrekking tot uw verzoek op tafel komt en brengt een advies uit aan het gemeentebestuur hoe met het bezwaarschrift moet worden omgegaan. U kunt zich in deze commissie laten bijstaan door deskundigen en/of adviseurs. De commissie vergadert maandelijks en de zittingen zijn zoveel mogelijk openbaar mits het onderwerp dat niet toelaat bijvoorbeeld vanwege privacy- gevoeligheid.

Het indienen van bezwaar schorst de werking van het genomen besluit niet. Indien u echter van mening bent dat vanwege spoed niet gewacht kan worden op de afhandeling van het bezwaarschrift, dan kunt u bij de rechtbank een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter.