Gemeente Leiden

Kunstroute 2003

Open atelier -en galerieroute in de binnenstad van Leiden

Publicatiedatum: 18 september 2003

In het weekend van 27 en 28 september vindt de negende editie van de Kunstroute plaats. Ongeveer honderd kunstenaars openen hun ateliers en een tiental galeries presenteren zich aan een groot publiek. Bovendien worden op een aantal locaties de resultaten van verschillende workshops voor scholieren getoond. De Kunstroute is georganiseerd door het Centrum Beeldende Kunst Leiden (CBK).

CULTUUR EN EDUCATIE - De Kunstroute geeft bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met het hele kunstproces: vanaf het ontstaan van een kunstwerk in het atelier tot de verkoop in de galerie. Dat deze opzet veel mensen aanspreekt, blijkt uit stijgende bezoekersaantallen. Vorig jaar trok het evenement ruim 4500 bezoekers.

Het startschot voor de Kunstroute wordt vrijdag 26 september om 17.30 uur gegeven door Jan Rijsdam, chef kunstredactie van het Leidsch Dagblad. Dit gebeurt in de Waag aan de Aalmarkt.

Het Waaggebouw is het startpunt voor de Kunstroute. Hier is een gratis folder met plattegrond te verkrijgen. Ook zijn op deze plek alle deelnemers vertegenwoordigd met één kunstwerk. De presentatie geeft een overzicht van de diversiteit aan actuele beeldende kunst in Leiden.

Atelier op de kunstroute

Eén van de te bezoeken ateliers

Een andere bezienswaardigheid tijdens de Kunstroute is de expositie van de resultaten van een aantal workshops voor scholieren. VMBO-leerlingen hebben bijvoorbeeld de techniek van het fotograferen geleerd om vervolgens zelf hun leefomgeving vast te leggen. De beste foto's worden in tentoongesteld in de balieruimte van het CBK. In de Waag en op Kunstcentrum Haagweg zijn door leerlingen gemaakte (zelf)portretten te zien, naar aanleiding van workshops met het thema 'Geen Gezicht'.

Publieksprijs

In de Waag kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Onder degenen die het winnende kunstwerk als favoriet hebben opgegeven, wordt een bijzonder kunstcadeau verloot. Het winnende kunstwerk wordt de hele maand oktober tentoongesteld ide balieruimte van het Centrum Beeldende Kunst en verschijnt als nieuwsitem op de website.

Deelname aan de kunstroute is gratis.

Alle locaties zijn geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

www.kunstrouteleiden.nl

Nieuw dit jaar is een website waarop informatie over de kunstroute en de deelnemers is te vinden, zoals afbeeldingen van kunstwerken en het laatste kunstroutenieuws. Op de plattegrond kunnen de locaties interactief worden aangeklikt. Bezoekers kunnen zo van te voren hun route bepalen langs de kunstenaars of galeries van hun keuze.

Deze pagina is gewijzigd op 18 september 2003