Gemeente Enschede

Opening Digitaal Inlooppunt Dorpshuis Lonneker


Enschede, 24-09-2003

Vrijdag 26 september om 16.00 uur opent Stadsdeelmanager Noord, Jan Bron, het PC-inlooppunt voor de inwoners van Lonneker in het Dorpshuis Lonneker.
Dit is alweer het achtste Internetpunt in Stadsdeel Noord, waar bewoners die zelf geen computer hebben, kunnen (leren) werken met de PC en kunnen surfen op het web. Ter plekke kunnen belangstellenden zich inschrijven voor het cursusprogramma, dat binnenkort begint.

Al geruime tijd leeft onder bewoners van Lonneker de wens om ervaring op te doen met PC's en Internet. Dit is o.a. gebleken uit peilingen van de Dorpsraad. Met de opening van het PC-inlooppunt in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 98 bestaat die mogelijkheid nu ook voor bewoners die zelf geen computer hebben.

Het inlooppunt is ingericht in een aparte ruimte in het Dorpshuis. De opening van het inlooppunt vormt min of meer de 1^e fase van de renovatie van het Dorpshuis, waarvoor vergevorderde plannen bestaan. In het kader van de renovatie wordt gezocht naar versterking van de functie van het Dorpshuis in Lonneker. Het PC-inlooppunt vormt een van die nieuwe activiteiten.

Eén van de doelen van de PC-inlooppunten is bewoners die nog niet zelf over een computer beschikken te laten kennis maken met de 'digitale snelweg'. De activiteiten die worden aangeboden op de inlooppunten zijn daarom laagdrempelig. Tijdens vrije inloopuren kunnen beginners, onder deskundige begeleiding, ervaring opdoen met het werken met een PC. Maar ook kunnen zij dan, tegen een geringe vergoeding, een beetje surfen op het Internet of een spelletje op de PC te spelen.

Serieuze belangstellenden kunnen tegen betaling deelnemen aan cursussen die in het inlooppunt worden aangeboden. Tijdens de opening kunnen zij zich hiervoor al inschrijven.

De openingstijden voor het PC-inlooppunt in het Dorpshuis zijn:

Maandag van 14.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur;

Dinsdag van 14.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur;

Woensdag van 14.00-16.00 uur;

Vrijdag van 15.00-18.00 uur;

Iedere eerste zaterdag van de maand van 9.00-12.00 uur.

Het inlooppunt is mogelijk gemaakt met bijdragen van de Stichting Welzijn Stadsdeel Noord en Stadsdeelmanagement Noord. Bovendien zal de jeugd van Lonneker via een actie nog een financiële bijdrage leveren aan het inlooppunt.

De overige zeven PC-inlooppunten in stadsdeel Noord bevinden zich:
* Openbare Bibliotheek filiaal Noord/Het Kompas aan de Lijsterstraat 11;

* Het Ariënshuis aan de Dr. A.H.J. Coppesstraat 40;
* Stichting Marokkanen Enschede Noord in de voormalige Anna van Burenschool aan de IJstraat 30;

* Digitref Noord in Kinderboerderij Noord aan de Vanekerbeekweg 15;
* De Kajuit aan de Deurningerstraat, naast de RK Mariakerk;
* Brede School Rijnstraat aan de Rijnstraat 13a;
* Buurtcentrum De Sloep aan de G.J. van Heekstraat 408.
---

Gepubliceerd op 24-09-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar