PERSBERICHT
18/09/2003
"Recepten uit het hart gegrepen"
'Smart Cooking' van Julius Jaspers wint gouden garde!Proeven in de
Beurs van Berlage
Het populaire kookboek 'Smart Cooking' van Julius Jaspers is door TIP
Culinair bekroond met de Gouden Garde, de prijs voor het best
geschreven kookboek van Nederlandse bodem. De keuze voor 'Smart
Cooking' was snel gemaakt. "Leuke recepten uit het hart gegrepen en zo
beschreven dat je er meteen aan wilt beginnen," aldus het juryrapport
van TIP Culinair. Julius omschrijft zijn boek als een 'relaxboek' met
tips voor succesvolle gerechten: "koop verse spullen, deel je tijd
goed in, open de flessen én... relax."
Culinaire parel
Ieder jaar zoekt TIP Culinair, Nederlands' grootste eetblad, naar 'dé
culinaire parel' oftewel het best geschreven Nederlandse kookboek. De
criteria waarop het winnende boek wordt beoordeeld zijn onder andere
de vlotte en leesbare teksten en natuurlijk: goede recepten! De andere
genomineerden waren dit jaar: 'De origineel Thaise keuken' van Lonny
Gerungan, 'Groenten en wijn' van Frank Fol, 'Inter Scaldes & Jannis
Brevet' van Cila van der Endt en David Lyndsey en 'Outdoor Cooking,
picknicken, barbecuen, roken en grillen' geschreven door Felix Alen.
Over de auteur:
Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten
heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld en hij heeft
dan ook bijna overal wel een vinger in de pap; zo runt hij de
keukenspullenketen Studio Bazar en een internationale groothandel met
tafelaccessoires die aan vrijwel alle kookwinkels in Nederland levert.
Julius is tevens uitgever van een magazine en natuurlijk: auteur van
het winnende kookboek. Door zijn ervaring als kok, traiteur en
cateraar weet hij als de beste wat het is om te entertainen en hoe
daar een perfecte voorbereiding aan vooraf gaat; Smart Cooking is
daarvan het resultaat.
Smart Cooking
Julius Jaspers
Prijs: EUR 25,00
ISBN: 9074265 58 8
Uitgeverij Waanders
Verkrijgbaar bij de erkende boekhandel, alle vestigingen van Studio
Bazar en tijdens de Woonbeurs in de RAI van 30-09 tot 05-10-2003 op
het themaplein Koken = Fun.