Ingezonden persbericht
Persbericht
Proeven Beurs van Berlage 2003 groot succes
Op zondag 21 en maandag 22 september werd in Amsterdam voor de tweede maal Proeven in de Beurs van Berlage gehouden. Een evenement waar op zondag hoofdzakelijk culinaire liefhebbers tot de bezoekers behoorden en op maandag de mensen uit het vak de deuren van de Beurs van Berlage konden vinden. De bezoekers proefden bij 72 deelnemers wijnen, andere dranken en delicatessen uit de gehele wereld. Tevens waren er proeverijen met oesters, kaviaar, kaas, charcuterie, enzovoort. Met zijn vele bezoekers en bruisende activiteiten heeft Proeven in de Beurs met zijn tweede jaargang zijn bestaansrecht meer dan bewezen. In diverse zalen waren aparte proeverijen uit o.a. Uruguay, Argentinië, Australië, Portugal en Frankrijk.
Dit evenement trok over beide dagen maar liefst 2250 bezoekers.
De wedstrijd Port blenden, de Graham s Blending Contest, werd gewonnen door team Pasteuning, bestaande uit Erik Muller, Hugo Lasès en Nico Meijer. De 2e plaats ging naar het team M.E.I., Tom Möllers, Udo Göebel en Ruud Göebel. 3e werd het team Wortelboer/van der Vliet.
De Gouden VEN terrine werd dit jaar niet uitgereikt. De jury vond geen van de inzendingen in aanmerking komen voor toekenning van de terrine. De eerste prijs werd gewonnen door Florentijn Meijer van restaurant Dudok in Den Haag. De opdracht, maak een terrine en gebruik hiervoor kalfvlees, werd door de winnaar op meer dan uitstekende wijze uitgevoerd.
Volgend jaar zal Proeven Beurs van Berlage 2004 plaatsvinden op 19 en 20 September.
Ons volgende grote evenement is Champagne aan Zee in het Kurhaus te Scheveningen, op 23 november 2003.
---