BVE RAAD

Gratis internet voor middelbaar beroepsonderwijs

Bve Raad blij met aanbod KPN



De regionale opleidingscentra (roc's), agrarische opleidingscentra (aoc's) en de vakscholen in Nederland kunnen vanaf 1 januari 2004 drie jaar lang gratis breedbandinternet gebruiken. Dat heeft de Bve Raad, de landelijke brancheorganisatie van onderwijsinstellingen voor het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie afgesproken met KPN.

De Bve Raad en KPN (XS4ALL) hebben met deze samenwerking een maatschappelijk belang. Zij willen gezamenlijk de ontwikkeling van geavanceerde leermethoden gebaseerd op de nieuwste telecommunicatietechnieken voor het beroepsonderwijs stimuleren.

KPN biedt alle 74 onderwijsinstellingen zonder verdere kosten een snelle breedbandverbinding aan en gratis gebruik van hoogwaardige internetdiensten. In het pakket zijn de internettoegang, e-mail, webhosting, virusfiltering en advisering over contentfiltering opgenomen.

De Bve Raad is blij met deze bijzondere vorm van ondersteuning en ziet in deze aanpak extra kansen voor de 650.000 deelnemers en 46.000 werknemers in de bve-sector. Margo Vliegenthart, voorzitter van de Bve Raad signaleert binnen de sector wel verschillende stadia van ICT-ontwikkelingen, maar KPN is bereid verder te praten over het ontwikkelen van specifieke modules. KPN heeft verder toegezegd de overgang van de huidige aanbieder van internetdiensten naar XS4ALL naadloos en gratis voor de instellingen te verzorgen. Het is een kwestie van rekenen of instellingen het aanbod van KPN omarmen. Scholen zijn niet verplicht gebruik te maken van het aanbod van KPN. Om dit project mogelijk te maken investeert KPN 25 miljoen euro per jaar in Nederlands als kennisland.

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Visée, hoofd Communicatie en Public Affairs, telefoon (030)-22 19 810 of 06-502 72 669; e-mail: f.visee@bveraad.nl.

Als landelijke branche- en werkgeversorganisatie van alle onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie (bve), behartigt de Bve Raad de belangen van de aangesloten onderwijsinstellingen. De bve-sector telt 650.000 deelnemers en 46.000 werknemers. Ongeveer veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarmee is het middelbaar beroepsonderwijs het meest voorkomende opleidingsniveau op de arbeidsmarkt.

23 sep 03 11:12