ProRail

Persbericht

17-9-2003

Groningen 50e station met OV-fiets

Station Groningen is het vijftigste station in Nederland waar de OV-fiets gehuurd kan worden. Zondag 21 september as. om 12.00 uur wordt op de Grote Markt tijdens een feestelijke presentatie de eerste Groningse OV-fiets uitgepakt door loco-burgemeester mevrouw Dekker. De OV-fiets is een snel en eenvoudig te huren fiets waarmee reizigers het laatste stuk van hun reis van station naar eindbestemming kunnen afleggen en bedoeld voor de kortere afstand. De OV-fiets blijkt een groot succes. Waren er begin van het jaar nog vijftien stations met 1000 fietsgebruikers, inmiddels staan zo⤮n 5000 mensen ingeschreven. Groningen is het vijftigste station dat OV-fietsen gaat verhuren.

Veel treinreizigers gebruiken de fiets om van huis naar station te reizen. Maar voor het laatste deel van de reis, van station naar eindbestemming, wordt veel minder gefietst. Het huren van een fiets op een station kost altijd veel tijd vanwege het legitimeren, verzekeren en het betalen van borg. Met de OV-fiets is dat verleden tijd. Iedereen die lid is van OV-fiets kan met zijn eigen NS-kaart bij iedere OV-fietsenstalling in Nederland een OV-fiets huren. Als een klant geen NS-kaart heeft, kan hij bij de aanmelding een speciaal OV-fietspasje aanvragen. Het is slechts een kwestie van het laten scannen van de NS-kaart of het pasje en de fietser kan zijn reis vervolgen.

Lid worden van OV-fiets kan via www.ov-fiets.nl. De deelnemers krijgen binnen tien werkdagen bericht dat ze kunnen OV-fietsen. Per verhuring wordt â'¬ 2, 50 in rekening gebracht, met een maximum van â'¬ 25 per maand. De betaling gebeurt automatisch achteraf.

De OV-fiets is verkrijgbaar op de volgende stations: Almelo, Almere Buiten, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Amsterdam Amstel, Muiderpoort, -Rai, -Sloterdijk,
-Zuid-WTC, Apeldoorn, Assen, Breda, Delft, Den Haag Centraal, -Hollands Spoor, - Laan van Nieuw Oost-Indië,
-Mariahoeve, Driebergen-Zeist, Ede-Wageningen, Eindhoven Centraal, Emmen, Enschede, Goes, Groningen Centraal, Haarlem, Harderwijk, Heemstede-Aerdenhoudt, Hengelo, ⤮s-Hertogenbosch, Hillegom, Hilversum, Hoorn, Houten, Kampen, Leeuwarden, Leiden Centraal, Lelystad, Nijmegen, Rotterdam Alexander, -Centraal, Tilburg, Utrecht Centraal (U-stal) , -Overvecht, Vlissingen, Woerden, Zaltbommel


---
Copyright © 2003 ProRail