Platform Biologica
De nieuwe Smaakmakend met alle adressen
Open Dagen bij de biologische boer.
Biologica 26 augustus
Op zaterdag 20 en zondag 21 september organiseert Biologica voor de
zesde keer de landelijke Open Dagen bij de biologische boer. Verspreid
over alle provincies stellen ruim 200 biologische boeren en tuinders
hun deuren open voor het publiek. Wilt u weten wat er tijdens de Open
Dagen bij u in de buurt te doen is? Alle activiteiten en adressen van
deelnemers staan in de nieuwe Smaakmakend.
Rondleidingen, proeverijen, kinderactiviteiten en fietstochten. De
Open Dagen zijn een leuk dagje uit op het biologische boerenerf voor
gezinnen, fijnproevers en fietsliefhebbers. Wilt u weten welke boer of
tuinder bij u in de buurt meedoet? In de nieuwe Smaakmakend staat de
adreslijst van alle biologische bedrijven, gesorteerd op provincie en
plaatsnaam (zie blz 32). Bij elk adres staat ook wat de bedrijven aan
agrarisch natuurbeheer doen, welke activiteiten ze tijdens de Open
Dagen organiseren en de routebeschrijving.
Speciaal voor de Open Dagen zijn er tien fietstochten uitgezet. Deze
tochten voeren door bijzondere streken van Nederland en hebben
pitstops op de biologische bedrijven (zie blz 37).
De nieuwe Smaakmakend met alle adressen kunt u de komende drie weken
gratis afhalen bij de natuurvoedingswinkel. Heeft u geen
natuurvoedingswinkel in de buurt? Kijk dan voor de deelnemerslijst op
www.platformbiologica.nl of bestel Smaakmakend bij Biologica, tel:
030-2339970.
Adopteer een kip
Tijdens de landelijke Open Dagen bij de biologische boer geeft
Biologica de aftrap van de nieuwe campagne: 'Adopteer een kip'. Wilt u
dat kippen buiten kunnen lopen? Door een biologische kip te adopteren,
kunt u nu een daad stellen. Wilt u meer weten over de actie of wilt u
zich aanmelden als adoptant? Kijk dan op www.adopteereenkip.nl of zie
pagina 13 in Smaakmakend.
Komt u ook?
De aftrap van 'Adopteer een kip' vindt plaats op zaterdag 20 september
tussen 11:00 en 12:30 uur op Boerderij Ten Have, Ten Have 2, Wapse
(Drenthe). Zie ook blz. 31 in Smaakmakend.