Platform Biologica


De nieuwe Smaakmakend met alle adressen
Open Dagen bij de biologische boer.

Biologica 26 augustus

Op zaterdag 20 en zondag 21 september organiseert Biologica voor de zesde keer de landelijke Open Dagen bij de biologische boer. Verspreid over alle provincies stellen ruim 200 biologische boeren en tuinders hun deuren open voor het publiek. Wilt u weten wat er tijdens de Open Dagen bij u in de buurt te doen is? Alle activiteiten en adressen van deelnemers staan in de nieuwe Smaakmakend.

Rondleidingen, proeverijen, kinderactiviteiten en fietstochten. De Open Dagen zijn een leuk dagje uit op het biologische boerenerf voor gezinnen, fijnproevers en fietsliefhebbers. Wilt u weten welke boer of tuinder bij u in de buurt meedoet? In de nieuwe Smaakmakend staat de adreslijst van alle biologische bedrijven, gesorteerd op provincie en plaatsnaam (zie blz 32). Bij elk adres staat ook wat de bedrijven aan agrarisch natuurbeheer doen, welke activiteiten ze tijdens de Open Dagen organiseren en de routebeschrijving.

Speciaal voor de Open Dagen zijn er tien fietstochten uitgezet. Deze tochten voeren door bijzondere streken van Nederland en hebben pitstops op de biologische bedrijven (zie blz 37).

De nieuwe Smaakmakend met alle adressen kunt u de komende drie weken gratis afhalen bij de natuurvoedingswinkel. Heeft u geen natuurvoedingswinkel in de buurt? Kijk dan voor de deelnemerslijst op www.platformbiologica.nl of bestel Smaakmakend bij Biologica, tel: 030-2339970.

Adopteer een kip
Tijdens de landelijke Open Dagen bij de biologische boer geeft Biologica de aftrap van de nieuwe campagne: 'Adopteer een kip'. Wilt u dat kippen buiten kunnen lopen? Door een biologische kip te adopteren, kunt u nu een daad stellen. Wilt u meer weten over de actie of wilt u zich aanmelden als adoptant? Kijk dan op www.adopteereenkip.nl of zie pagina 13 in Smaakmakend.

Komt u ook?
De aftrap van 'Adopteer een kip' vindt plaats op zaterdag 20 september tussen 11:00 en 12:30 uur op Boerderij Ten Have, Ten Have 2, Wapse (Drenthe). Zie ook blz. 31 in Smaakmakend.