Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 16-09-'03

Persbericht: Traffic Experience (Tevens uitnodiging)

De starthandeling actie wordt op 19 september verricht van 13:30 tot 16:30 in de Goldclub op het TT Circuit in Assen. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Persbericht:

Provincie Groningen ondersteunt nieuw initiatief om verkeersveiligheid jonge automobilisten te vergroten

TRAFFIC EXPERIENCE: NIEUWE RIJVAARDIGHEIDSTRAINING VOOR JONGEREN

Jonge automobilisten die pas in het bezit zijn van een rijbewijs, zijn relatief vaak betrokken bij verkeersongevallen. Het is voor iemand met relatief weinig rijervaring nou eenmaal moeilijker om verkeerssituaties en risico s juist in te schatten. Om de rijervaring te vergroten ondersteunt Provincie Groningen een nieuw event : Traffic Experience, een rijvaardigheidstraining waarin de deelnemer inzicht krijgt in hoe hij of zij om moet gaan met verschillende (onverwachte) verkeerssituaties. Traffic Experience is opgezet door Advanced Driving School (ADS) uit Assen en DIBO in Emmen. De officiële starthandeling is op vrijdag 19 september a.s. om 13:30 uur in de Goldclub op het TT Circuit in Assen. De starthandeling wordt verricht door Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van Provincie Groningen, de heer Musschenga.

Traffic Experience is een uitgebreide rijvaardigheidstraining op de slipbanen in Assen (TT circuit) en Emmen. Verschillende onderdelen komen aan bod zoals het maken van een noodstop, remmen op glad wegdek en bermrijden. De training, onder begeleiding van professionele instructeurs, duurt een halve dag. Tot 1 januari 2004 geldt het speciale introductietarief van ¬ 89,-. Daarna bedragen de kosten ¬ 95,-. De training zelf is een initiatief van de baanhouders ADS en DIBO. Provincie Groningen ondersteunt het project met een promotiecampagne in de provincie Groningen.

Campagne

De campagne is erop gericht om Traffic Experience in korte tijd bekend te maken bij het publiek. De campagne bestaat onder meer Boomerangcards, affiches, flyers en een website. Voor Traffic Experience is een speciaal telefoonnummer, 0900-TRAFFIC, in het leven geroepen. De verschillende middelen zijn vooraf getest bij de jongeren klankbordgroep van Provincie Groningen.

Profiel DIBO

Antislip- en Rijvaardigheidscentrum DIBO verzorgt professionele cursussen, welke gericht zijn op het verbeteren van verkeersinzicht en verkeersveiligheid door het verhogen van de voertuigbeheersing en rijvaardigheid. We willen door middel van een leuke en leerzame dag de cursist laten ontdekken hoe hij nog veiliger aan het verkeer kan deelnemen en daardoor minder kans heeft op ongevallen.

Profiel ADS

Advanced Driving School (ADS) is een allround rijvaardigheid opleidingsinstituut na het behalen van het rijbewijs. ADS verzorgt op het TT circuit Assen rijvaardigheidstrainingen, meestal slipcursussen genoemd, van een halve tot een hele dag, voor iedereen die beter wil leren rijden.

Iedere activiteit van ADS is gericht op verbetering van de rijvaardigheid van de chauffeur. ADS schenkt vooral veel aandacht aan jonge automobilisten.

Het is letterlijk een levenslange investering.

Noot aan de redactie

Bijgaand foto kunt u als High Resolution JPG formaat downloaden van de website www.tt-assen.com onder de button Pers Info, of rechtstreeks van http://www.tt-assen.com/Welkom/Kalenders/Rijvaardigheid/Persinformatie/persinformatie.html

Voor meer informatie, overige persfoto s en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Wim Trip, Communicatieadviseur Verkeer en Vervoer van Provincie Groningen, telefoon 050-3164129.

De starthandeling actie wordt op 19 september verricht van 13:30 tot 16:30 in de Goldclub op het TT Circuit in Assen. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Routebeschrijving: Neem afslag 32 Assen Zuid op de A28, volg de borden TT Circuit Assen. Nabij het circuit de borden Paddock volgen. U kunt parkeren in de paddock.