Prismant


Utrecht, 18 september 2003
In company training 'Prisma in Praktijk'

Prisma is de nieuwe lijn van informatieproducten voor de Nederlandse ziekenhuizen. Om binnen Prisma optimale managementinformatie te genereren, is kennis van de techniek nodig en van de informatiebehoeften binnen de verschillende managementgebieden. Prismant biedt u hiervoor een basistraining aan die in uw ziekenhuis wordt gegeven.

Werken met Prisma
Deze nieuwe informatieproducten vragen om specifieke vaardigheden van de medewerkers binnen het ziekenhuis. De enorme hoeveelheden aan gegevens die via de kubussen aan u worden geleverd, moeten op zinvolle en goede wijze ontsloten worden. Er zijn technische vaardigheden nodig om de gegevens in de vorm van informatieoverzichten of rapportages weer te geven. Veel belangrijker nog is kennis over de relevantie van informatie uit kubussen voor de onderbouwing van de verschillende vraagstukken die het ziekenhuis heeft en welk inzicht dit oplevert (analyse en interpretatie).

In company training Prisma in de praktijk
Om ervoor te zorgen dat binnen uw ziekenhuis de juiste kennis aanwezig is om de informatie die u met Prisma heeft optimaal in te zetten, biedt Prismant een basistraining in uw ziekenhuis aan. Deze training is gericht op de techniek en het verkrijgen van relevante informatie die aansluit bij de beleidsvraagstukken. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

1. werken met de techniek PowerPlay Web

2. analyse en interpretatie aan de hand van eigen vraagstukken
3. presentatie van de resultaten


1. Werken met de techniek PowerPlay Web
Dit onderdeel is voor medewerkers met verschillende achtergronden en is gericht op het leren werken met de toepassing PowerPlay Web. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de inhoud van de kubussen en daarbij belangrijke begrippen, wijzigen van prestatie-indicatoren, filteren, sorteren, het maken van berekeningen, grafische toepassingen en rapportages en het exporteren van gegevens voor verdere verslaggeving en interne verspreiding. Aan het eind van deze dag wordt een korte inventarisatie gemaakt van de belangrijkste beleidsvraagstukken ter voorbereiding op de tweede trainingsdag.


2. Analyse en interpretatie aan de hand van eigen vraagstukken Het doel van deze tweede trainingsdag is het verkrijgen van informatie die relevant is voor beleidsvraagstukken die voor deze specifieke groep binnen het ziekenhuis spelen. Enerzijds zal gewerkt worden met casuïstiek die de medewerkers aandragen, anderzijds met behulp van expertise die de Prismant-adviseur inbrengt over actuele stuurinformatie. De nadruk ligt hierbij op de inhoud van de overzichten. De adviseur van Prismant laat zien wat Prisma u op dat terrein te bieden heeft. Vervolgens gaat de groep aan de slag met de informatiekubussen die voor hun eigen vraagstukken en beleidsterreinen van belang zijn (markt & productie, zorgverlening, financiën & doelmatigheid of personeel).


3. Presentatie van de resultaten
De training wordt afgesloten met een inhoudelijke presentatie aan het management. De groep licht tijdens deze bijeenkomst de belangrijkste en meest relevante vraagstukken toe, die zij tijdens de training heeft uitgewerkt.

Investering
De investering van deze totale in company training bedraagt 2.750,- euro voor een groep van maximaal vier personen. Het trainingsaanbod valt onder het BTW vrij regime, dus de genoemde prijs wordt niet met BTW verhoogd.

Trainingsaanbod op maat
Het is mogelijk om de basistraining meer op uw wensen toe te snijden door bijvoorbeeld uitbreiding van het aantal deelnemers of een opsplitsing in subgroepen bij het analyseren van eigen vraagstukken. Omdat het in de basistraining gaat om het leren werken met Prisma PowerPlay Web om de basale vragen te kunnen beantwoorden, is training op maat voor verdere analyse en interpretatie heel belangrijk. Het diepgaander analyseren van de gegevens, het meer vertrouwd raken met definities en begrippen, het interpreteren van informatie en het hieraan verbinden van de correcte conclusies zijn essentieel voor het maken van de juiste beleidskeuzen en een verdere inbedding van Prisma in uw planning- en controlecyclus. Daarom praten we graag met u over een vervolgtraining.

Meer informatie?
Voor meer informatie, aanvullende wensen en/of het maken van een afspraak voor een intake, kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Prismant
Secretariaat afdeling Verkoop & Ontwikkeling
Postbus 85200
3508 AE Utrecht
Telefoon: 030 - 2345 742
Fax: 030 - 2345 199
E-mail: support.am@prismant.nl