AutoRai

18-9-2003

Auto Traa Acoma Racing wint Seat Endurance Cup

De laatste race meetellend voor de Seat Endurance Cup 2003 is afgelopen zondag verreden op Assen. Na zes uur kwam Morien Match 1 als winnaar over de eindstreep gevolgd door Auto Traa Acoma Racing en Duits Racing.

Het kampioenschap was tijdens de vorige race op het circuit van Zolder reeds in het voordeel van Auto Traa Acoma Racing beslist, maar vanaf de tweede plaats lag alles nog open. De strijd om de tweede en derde plaats in het eindklassement ging in de laaste race tussen Allround Racing 1 en Morien Match 1. Deze strijd is in het voordeel van Morien Match beslist.

De training en kwalificatie voor de laatste race van dit seizoen waren reeds op zaterdag verreden, waarbij Morien Match 1 de pole position had veroverd. Toen zondagochtend om elf uur het 51 autos tellende veld de eerste bocht inging wist de topzes van het klassement hun positie goed te verdedigen.

De laatste race op Assen is uiteindelijk gewonnen door Morien Match 1. De klassementswinnaar van het seizoen Auto Traa Acoma Racing, behaalde een tweede plaats.

Wat is nu het grote geheim van de overwinning van Auto Traa Acoma Racing? Wij bereiden ons zeer goed voor op de race, met veel preventief onderhoud en een goede pitstopstrategie, aldus Ivo Breukers en Gerrie Willems van Auto Traa Acoma Racing.

Met de laatste race op Assen is het Seat Endurance Cup seizoen 2003 afgesloten. Seat kijkt terug op een gezellig en spannend seizoen waarin de rijders zich van hun sportiefste kant hebben laten zien. Gedurende 8 races van minimaal 4 uur hebben de rijders zowel het uithoudingsvermogen van hun autos als van zichzelf kunnen testen.