18/09/2003
Biologische koffie met een volle krachtige smaak
Simon Lévelt introduceert Café Organico
Nederlanders zijn enthousiaste koffiedrinkers. Velen moeten er niet
aan denken de dag te beginnen zonder koffie. Per dag drinken we
gemiddeld per persoon toch zeker drie kopjes koffie. Vooral koffie met
een volle en krachtige smaak is steeds populairder. Simon Lévelt
verrast koffieliefhebbers met een vernieuwde biologische lijn koffie
onder de naam Café Organico. De range bestaat uit vier smaken
snelfilterkoffie en een espressokoffie in een luchtdichte verpakking
met ventiel. De biologische koffie is direct ingekocht tegen eerlijke
prijzen.
Dolce, mild arabica is een geurige biologische melange van zorgvuldig
geselecteerde Arabica-bonen. Dit heeft als resultaat een aromatische
koffie met een volle body. Dolce heeft het Max Havelaar keurmerk en
komt van plantages in Latijns- en Midden-Amerika. Van plantages in
Latijns-Amerika komt Senza, decaffeinated. Deze cafeïnevrije koffie is
een geurige biologische melange met een volle body en een rijk aroma.
Forte, superior blend is een biologische koffiemelange van de beste
Arabica-bonen. Voor een extra krachtige smaak zijn daaraan
Robusta-bonen toegevoegd. Een pittige koffie met een volle smaak die
rechtstreeks is aangekocht van plantages in Latijns-Amerika en Afrika.
Een hooggelegen biologische koffieplantage in Chiapas, Zuid-Mexico is
leverancier van Gourmet, estate coffee. Een prachtige, milde 100%
Arabica-koffie met een verfijnd aroma.
Espresso, dark beans is een krachtige melange van biologisch geteelde
koffiebonen uit Latijns-Amerika en geeft een volle en aromatische
espresso. De espresso van Simon Lévelt wordt geleverd in bonen zodat
iedereen thuis zelf de juiste maling kan bepalen.
Verpakking met ventiel
Café Organico is verkrijgbaar in een nieuwe verpakking. Deze wordt
gekenmerkt door een opvallende vormgeving en een praktische
verbetering in de vorm van een ventiel. Zuurstof en licht zijn
namelijk funest voor de kwaliteit en smaak van koffie. De nieuwe
verpakking heeft een hogere barrière zodat zuurstof en licht worden
geweerd en het aroma behouden. Het ventiel laat juist de door koffie
geproduceerde gassen ontsnappen. In combinatie met het zacht-vacuüm
draagt het ventiel zo bij aan een optimale productkwaliteit.
De verschillende smaken Café Organico worden geleverd in een
verpakking van 250 gram en zijn verkrijgbaar bij de Simon Lévelt
Koffie & Thee speciaalzaken (25 in Nederland), in
natuurvoedingswinkels en supermarkten.
De consumentenadviesprijs varieert van EUR 1,85 voor de Forte tot EUR
2,95 voor de Gourmet en de Espresso.