Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 17-09-2003
Persberichten woensdagmorgen 17 september 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tot 18-09-03/08.00 uur

HOLLANDSCHEVELD Gisteravond vond er een aanrijding plaats op de kruising van Het Hoekje, Het Rechtuit, Zuideropgaande en Hendrik Raakweg. Een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Elim verleende rijdende over het Zuideropgaande in de richting van bedoelde kruising geen voorrang aan de van rechts komende 62-jarige autobestuurster uit De Krim. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietsbestuurder en zijn 15-jarige uit Hollandscheveld afkomstige passagier ten val kwamen. De bestuurder klaagde over een pijnlijke heup en zijn passagier moest per ambulance overgebracht worden naar het Bethesdaziekenhuis in verband met hoofdletsel. Bij nader onderzoek bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn.

Rijden onder invloed

RUINEN Tijdens een alcoholcontrole op de Brink werd gisteravond een 62-jarige autobestuurder uit Ruinen bekeurd. De man blies 240 ug/l. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

MEPPEL Gisteravond werd een 46-jarige autobestuurster uit Meppel bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw reed over de A32. Ze blies 700 ug/l. Tijdens de invordering van het rijbewijs van de vrouw bleek dat deze al 6 ½ jaar verlopen was. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding.

ASSEN Een 51-jarige Assenaar reed vannacht onder invloed over de Mr. P.J. Troelstralaan. De man blies 305 ug/l en kreeg daarvoor een geldboete van 190 euro.

Motorbestuurder bekeurd

HOOGEVEEN Gistermiddag werd een 19-jarige crossmotorbestuurder op de Middenweg bekeurd. Hij verklaarde even niet over zijn bromfiets te kunnen beschikken waarna hij de crossmotor had gepakt. De motor had geen kenteken en was niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. De motor werd in beslag genomen en de jongeman werd bekeurd.

Verkeerscontrole

ZUIDLAREN Gisteravond vond er een verkeerscontrole plaats op diverse plaatsen in en rond Zuidlaren. Daarbij werd 5 x bekeurd voor het rijden zonder autogordel, 1 x rijden zonder kentekenplaat op de aanhanger, 1 x geen losbreekreminrichting voor de aanhanger en 1 x rijden zonder helm.

Inbreker op heterdaad betrapt

ASSEN Vannacht ontdekte een beveiligingsbedrijf uit Tynaarlo dat er ingebroken werd in het Provinciehuis aan de Westerbrink. Nadat de politie werd ingelicht werd duidelijk dat twee inbrekers het provinciehuis lopend hadden verlaten in de richting van De Smelt. Tijdens onderzoek in deze omgeving sprong een 24-jarige uit Groningen afkomstige verdachte in een sloot gelegen naast De Smelt. Hij werd hierna door de politie aangehouden. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. Ter hoogte van het provinciehuis werd een auto aangetroffen waarin computers en beeldschermen werden aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren van inbraak. Verdachte en auto werden overgebracht naar het bureau in Assen waarna de man werd ingesloten. Onderzoek volgt.

Winkeldiefstallen

HOOGEVEEN Gistermiddag werd in een winkel aan het Schutsplein een 59-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw nam voor 9,53 euro aan cosmetica weg. Ze kreeg een dagvaarding mee.

ASSEN In het Forum werd gistermiddag een 42-jarige Assenaar betrapt bij het stelen van 2 flesjes aftershave. De man wilde deze verkopen en van de opbrengst shag kopen.

Politie zoekt getuigen motordiefstallen

ASSEN De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over 11 motordiefstallen gepleegd in het Superbikes weekend. De motoren zijn op klaarlchte dag gestolen in het centrum van Assen, de parkeerplaats aan de Witterhaar, Van der Valk motel Assen en het Golden Tulip motel in Eelde. Tel. 0900-8844