Persberichten - 16/09/2003

UCB investeert in een nieuwe productie-eenheid voor Radcure-monomeren

Deze vestiging, gesitueerd in St-Ghislain (België), zal, in een eerste fase, een investering van 25 miljoen euro en het scheppen van 50 banen vertegenwoordigen.

Surface Specialties, één van de twee belangrijkste activiteitenpolen van UCB, heeft in St-Ghislain, in de streek van Bergen (België), een terrein gekocht van 90 ha, om er een nieuwe fabriek te bouwen. Deze fabriek zal bestemd zijn, in een eerste stap, voor de productie van het gamma Radcure-harsen waarin UCB wereldleider is en waarvoor er een voortdurend stijgende vraag is.

Deze nieuwe vestiging past in de ontwikkelingsstrategie van Surface Specialties op wereldvlak en zal de productie-eenheden aanvullen die de Groep reeds bezit in verschillende Europese landen.

De eerste fase van de investering zal zon 25 miljoen euro bedragen. Het begin van de bouwwerken is voorzien van zodra de vergunningen verkregen zijn. De fabriek zou operationeel moeten zijn in 2006 en een productiecapaciteit die 30.000 ton/jaar Radcure-monomeren moeten bereiken. Dan zullen er 50 personeelsleden aan de slag kunnen op de site.

De geografische situering van deze site, die gemakkelijk toegankelijk is via de auto-, spoor- en waterwegen, bevordert de ontwikkeling op lange termijn van zowel de Radcure-activiteit als de andere coatingstechnologieën van Surface Specialties. De streek kent een industriële en economische heropbloei. De competenties die noodzakelijk zijn voor het uitbouwen van een site met Europese dimensie zullen ter plaatse kunnen ontwikkeld worden.

De installaties zullen aangepast worden aan de modernste technieken en aan de meest recente eisen voor innoverende producten, inclusief op het vlak van milieu en duurzame ontwikkeling.

Radcure is een gamma harsen die verhardbaar zijn door UV-straling of EBC-bundels. De toepassingen zijn talrijk: de grafische kunst (basisproduct voor inkten en lakken), industriële coatings (bekleding van laminaat of echt hout, metaal en andere substraten) en de opto-elektronica (LCD-schermen, gedrukte schakelingen, optische vezels, ). Het procédé is totaal milieuvriendelijk dankzij de afwezigheid van solventen en de energiebesparing. Dit verklaart waarom de Radcure-harsen een belangrijke ontwikkeling kennen op wereldniveau.

Bron: UCB
Provider: Euronext Brussels