Politie Rotterdam Rijnmond

maandag 15 september 2003

* DODE MAN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks kwart voor twaalf werd er een ernstig gewonde man op de Duivenvoordsestraat aangetroffen. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Om de juiste doodsoorzaak vast te stellen wordt er sectie verricht op het stoffelijk overschot.
De recherche van district West stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van dit misdrijf en naar de identiteit van het slachtoffer.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks kwart voor tien werd er een benzinestation aan de Groeninx van Zoelenlaan overvallen. Een in de zaak aanwezige medewerkster moest onder bedreiging van een vuurwapen een nog onbekend geldbedrag afgeven. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* MAN NEERGESCHOTEN
ROTTERDAM - Omstreeks kwart over tien zondagavond werd op de Watergeusstraat een gewonde man aangetroffen. De 23-jarige Rotterdammer had een schotwond in zijn been. De GGD kwam ter plaatse en bracht het slachtoffer naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. De recherche van district West stelt een onderzoek in om de toedracht en de dader van de schietpartij te achterhalen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeershandhaving) hield zondagochtend een snelheidscontrole op de Laan op Zuid.
Tussen kwart over tien en half twaalf reden 53 van de 370 passerende automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur in plaats van de toegestane 50 km/uur. Tussen twee uur en kwart voor drie hield personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) een snelheidscontrole op de Kralingse Plaslaan. De controle werd op verzoek van buurtagenten gehouden, naar aanleiding van klachten van omwonenden dat er te hard gereden werd. Van de 1139 automobilisten lapten 55 de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 77 km/uur.

Uitgave zondag 14 september 2003

* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (project Verkeershandhaving) hield zaterdagochtend tussen kwart over negen en kwart over twaalf, een snelheidscontrole op de Tjalklaan. Van de 1600 passerende automobilisten reden er 67 te hard. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 85 km/uur in plaats van de toegestane 50 km/uur.


* AUTOMOBILIST NA AANRIJDING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks één uur ontstond er een kop-staartbotsing op de zuidbaan van de A20. De auto van een 46-jarige Rotterdammer kwam op de middelste rijbaan van de A20 (richting Gouda) tot stilstand omdat de motor kapot ging. Twee auto's, bestuurd door een 20-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Boskoop, konden de auto niet op tijd ontwijken waarna er een kop-staartbotsing ontstond.
De 46-jarige passagier van de auto met pech, raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Hij werd met nekklachten naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht. De automobilist uit Boskoop werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het Sint Franciscus Ziekenhuis. De 46-jarige Rotterdammer werd een blaastest afgenomen en blies 295 ug/l (een promillage van 0,70). De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Capelle aan den IJssel.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks één uur werd een 58-jarige Rotterdammer op de Oldegaarde beroofd. Het slachtoffer liep in de richting van het Zuiderpark toen hij door twee mannen op de grond werd gegooid. De twee haalden vervolgens geld uit de broekzak van de Rotterdammer en renden weg in de richting van de Oldegaarde.


* MOTORRIJDER OVERLEDEN NA AANRIJDING
OUDDORP - Zaterdagmiddag omstreeks half drie is een 26-jarige motorrijder uit Ouddorp overleden na een aanrijding op de Groenendijk. De man reed op zijn motor achter een trekker met aanhangwagen, bestuurd door een 61-jarige man uit Ouddorp. Toen de trekker een weiland op wilde rijden, reed de motorbestuurder tegen de aanhangwagen aan. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De Technische Ongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* MAN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL AUTO
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks kwart voor vijf werd een 39-jarige Rotterdammer aangehouden voor autodiefstal. Surveillerende politiemensen van district Schiedam zagen op de Giessenweg een man in een stilstaande auto zitten, die haaks op de weg stond. De Rotterdammer werd aangehouden toen bleek dat het contactslot en het rechterportier van de auto, een witte Opel Kadett, vernield waren. De man werd overgebracht naar het politiebureau aan het Bijdorpplein.


* STRAATROOF ONDER BEDREIGING VUURWAPEN
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden een 51-jarige Rotterdammer en zijn 28-jarige vrouw op de Lange Hilleweg beroofd. De Rotterdammers liepen omstreeks kwart voor drie over de Lange Hilleweg, toen zij ter hoogte van de Hortensiastraat door drie mannen werden benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de twee hun tassen afgeven, waar onder andere hun mobiele telefoon